Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

POGAČICE Z INGVERJEM IN BOROVNICAMI

 

PORCIJI
6
KOLAČKOV

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
12
minut

SESTAVINE

  • 240 g večnamenske moke
  • 50 g granuliranega sladkorja
  • 8 g pecilnega praška
  • 2 g soli
  • 85 g masla, hladnega, narezanega na koščke
  • 85 g svežih borovnic
  • 3 g svežega ingverja, drobno naribanega
  • 113 ml sladke smetane
  • 2 veliki jajci
  • 4 ml vanilijevega ekstrakta
  • 5 ml vode

PRIPRAVA

1. PRESEJTE moko, sladkor, pecilni prašek in sol v večjo skledo.

2. NAREŽITE maslo z mešalnikom za testo ali rokami v moko in mešajte, dokler zmes ne postane podobna grobim drobtinam.

3. VMEŠAJTE jagode v mešanico moke. Dajte na stran.

4. STEPITE smetano, 1 jajce in vanilijev ekstrakt v ločeni skledi.

5. VMEŠAJTE smetanovo zmes v moko in mešajte dokler se ne združi.

6. NAREŽITE pogačice z okroglim modelčkom za piškote debeline 38mm.

7. PREMAŽITE pogačice z jajčno mešanico iz 1 jajca in vode. Dajte na stran.

8. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku, nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

9. OBLOŽITE segrete košarice cvrtnika s papirjem za peko.

10. POLOŽITE pogačice na peki papir in pecite 12 minut na 175 °C, dokler ne postanejo zlato rjavi.

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link