
PORCIJI
6
KOLAČKOV

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
12
minut
SESTAVINE
- 240 g večnamenske moke
- 50 g granuliranega sladkorja
- 8 g pecilnega praška
- 2 g soli
- 85 g masla, hladnega, narezanega na koščke
- 85 g svežih borovnic
- 3 g svežega ingverja, drobno naribanega
- 113 ml sladke smetane
- 2 veliki jajci
- 4 ml vanilijevega ekstrakta
- 5 ml vode
PRIPRAVA
1. PRESEJTE moko, sladkor, pecilni prašek in sol v večjo skledo.
2. NAREŽITE maslo z mešalnikom za testo ali rokami v moko in mešajte, dokler zmes ne postane podobna grobim drobtinam.
3. VMEŠAJTE jagode v mešanico moke. Dajte na stran.
4. STEPITE smetano, 1 jajce in vanilijev ekstrakt v ločeni skledi.
5. VMEŠAJTE smetanovo zmes v moko in mešajte dokler se ne združi.
6. NAREŽITE pogačice z okroglim modelčkom za piškote debeline 38mm.
7. PREMAŽITE pogačice z jajčno mešanico iz 1 jajca in vode. Dajte na stran.
8. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku, nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
9. OBLOŽITE segrete košarice cvrtnika s papirjem za peko.
10. POLOŽITE pogačice na peki papir in pecite 12 minut na 175 °C, dokler ne postanejo zlato rjavi.