Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Zeliščna polenta

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
5
minut

ČAS KUHANJA
7
minut

SESTAVINE

  • 125 gramov na koščke mlete polente
  • 473 mililitrov vode
  • 236 mililitrov polnomastnega mleka
  • 1 žlica nesoljenega masla
  • 57 gramov mascarpone sira
  • 1⁄2 žlice rdečega vinskega kisa
  • Sol, po okusu
  • 1 žlica svežega peteršilja, sesekljanega, za okras
  • 1 žlica svežih listov bazilike, sesekljanih, za okras

PRIPRAVA

1. DAJTE polento, vodo, mleko in maslo v notranji lonec COSORI kuhalnika riža in premešajte, da se povežejo.

2. NASTAVITE način na Steam, nastavite čas na 7 minut in tapnite Začni.

3. VMEŠAJTE mascarpone sir in rdeči vinski kis v polento, ko je pripravljena, nato pa po okusu začinite s soljo.

4. POSTREZITE okrašeno s sesekljanim peteršiljem in baziliko.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link