
PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
23
minut
SESTAVINE
- 710 mililitrov polnomastnega mleka, razdeljenega
- 2 žlici masla
- 2 žlici sladkorja ali medu
- 1 ščepec soli
- 56 gramov zdrobove moke
JAGODNO-TIMIJANOV KOMPOT - 907 gramov jagod, stebla odstranimo in razčetverimo
- 6 vejic timijana
- 55 gramov sladkorja v prahu
- 1 limona, olupljena in iztisnjena
- 1⁄2 čajne žličke koruzne moke
PRIPRAVA
1. POSTAVITE jagode, timijan, sladkor, limonino lupino in limonin sok v notranji lonec COSORI kuhalnika riža in premešajte skupaj da začnete delati kompot.
2. NASTAVITE Jam/Omaka način kuhanja, prilagodite čas na 15 minut, nato tapnite Start. Pustite pokrov odprt med kuhanjem.
3. VMEŠAJTE koruzno moko v marmelado na koncu, da zgusti. Nato marmelado preložite v skledo ter dajte na stran. Operite in posušite notranji lonec.
4. DAJTE polovico mleka skupaj z maslom, sladkorjem in soljo v notranji lonec.
5. NASTAVITE način na Sauté, nastavite čas na 3 minute, nato tapnite Start (Začni).
6. DODAJTE preostalo mleko, ko mlečna mešanica začne vreti, nato dodajajte zdrobovo moko v enakomernem toku nenehno med stepanjem.
7. IZBERITE funkcijo Grains (zrna), nastavite na Kaša, nastavite čas na 5 minut, nato tapnite Start (Začni).
8. PUSTITE pokrov odprt in stepite kašo vsako minuto.
9. POSTREZITE kašo obloženo z jagodnim kompotom.