PORCIJI
2
osebi
PRIPRAVA
10
minut
ČAS KUHANJA
14
minut
SESTAVINE
- 2 svinjska kotleta (170 g),brez kosti
- 56 g krušnih drobtin
- 3 g česna v prahu
- 2 g čebule v prahu
- 6 g soli
- 1 g belega popra
- 60 g večnamenske moke
- 2 jajci, stepeni
- Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju
PRIPRAVA
1. POLOŽITE svinjske kotlete v vrečko z zadrgo ali pokrijte s plastično folijo.
2. PRETLAČITE svinjino s kladivom za meso, dokler ni debela 13 mm.
3. ZMEŠAJTE drobtine in začimbe v skledi. Dajte na stran.
4. POMOČITE vsak svinjski kotlet v moko, nato pa v stepena jajca in povaljajte v mešanici krušnih drobtin.
5. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku Cosori Air Fryer. Nastavite na temperaturo 180 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
6. POŠKROPITE obe strani svinjine s sprejem za kuhanje (pečenje) in položite v segret cvrtnik.
7. PECITE svinjske kotlete na 180 °C približno 14 minut.
8. ODSTRANITE iz cvrtnika, ko končate s peko in pustite stati 5 minut.
9. NAREŽITE na kose in postrezite.