Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Stromboli

 

PORCIJ
4-5
oseb

PRIPRAVA
35
minut

ČAS KUHANJA
20
minut

SESTAVINE

  • 283 g testa za pico, ohlajenega
  • Večnamenska moka, za posipanje
  • 8 rezin kuhane šunke
  • 3 rezine sira provolone
  • 3 rezine mocarele
  • 50 g pražene rdeče paprike, sesekljane
  • 1 g italijanske začimbe
  • 1 jajce, stepeno
  • 15 ml mleka
  • 1 g soli
  • 1 g posušenega origana
  • 1 g česna v prahu
  • 1 g črnega popra

PRIPRAVA

1. PUSTITE počivati testo na sobni temperaturi približno 30 minut.

2. POTRESITE testo z moko in razvaljajte na 6 mm debelo.

3. POLOŽITE šunko, sir, papriko in italijanske začimbe na polovico testa ter testo zvijemo v svaljek.

4. ZMEŠAJTE jajce in mleko. Premažite testo po vrhu z mešanico jajc in mleka.

5. POTRESITE sol, origano, česen v prahu in poper po vrhu. Dajte na stran.

6. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku COSORI Air Fryer, nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

7. POLOŽITE strombolije v predhodno ogret cvrtnik.

8. PECITE pri 175 °C 20 minut. Strombolije med peko obrnite vsakih 5 minut.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link