PORCIJ
5
oseb
PRIPRAVA
15
minut
ČAS KUHANJA
70
minut
SESTAVINE
- Sol, po okusu
- 454 gramov širokih jajčnih rezancev
- 4 žlice nesoljenega masla, razdeljenega
- 600 gramov pečenega zrezka, narezanega na 5-milimetrske trakove
- Črni poper, sveže mlet, po okusu
- 3 šalotke, narezane na tanke rezine
- 454 gramov gob baby bella, narezane
- 4 stroki česna, sesekljani
- 3 žlice gladke moke
- 354 mililitrov piščančje ali goveje juhe
- 1 žlica Worcestershire omake
- 3 vejice svežega timijana
- 120 gramov kisle smetane
- 1 žlica dijonske gorčice
- Peteršilj, sveže sesekljan, za serviranje
PRIPRAVA
1. NAPOLNITE 1⁄4 notranjega lonca COSORI kuhalnika riža z vodo in dobrim ščepcem soli. Zaprite pokrov.
2. NASTAVITE način na Sauté, prilagodite čas na 40 minut, nato tapnite Start. Zaprite pokrov da pospešite proces vrenja, vendar preverite vsako nekaj minut, da vidite, ali voda vre.
3. POLOŽITE jajčne rezance v vodo enkrat ko voda začne vreti in kuhajte glede na navodila, ki so napisana na paketu.
4. ODCEDITE rezance, ko so gotovi, dodajte eno žlico masla in premešajte. Postavite maslene rezance na stran. Obrišite notranji lonec.
5. NASTAVITE način na Sauté, nastavite čas na 30 minut, nato tapnite Start (Začni).
6. ZAČINITE trakove zrezka rahlo s soljo in poprom.
7. DODAJTE 1⁄2 žlice masla v notranjost lonec, nato dodajte polovico zrezkov. Pustite nedotaknjene 2 minuti, nato obrnite in kuhajte še 2 minuti. Prestavite na krožnik, nato dodajte še 1⁄2 žlice masla in ponovite s preostalim zrezkom.
8. DODAJTE eno žlico masla v notranji lonec, nato dodajte šalotko in ščepec soli ter kuhajte 5 minut.
9. DODAJTE preostalo maslo, nato dodajte gobe, česen in ščepec soli ter popra in kuhajte 5 minut.
10. DODAJTE moko in med mešanjem kuhajte še eno minuto.
11. DODAJTE polovico juhe med mešanjem. Enkrat dodajte preostalo juho, Worcestershire omaka in vejice timijana.
12. VMEŠAJTE kislo smetano in dijonsko gorčico in mešajte, dokler se ne združi.
13. POKUHAJTE Pokuhajte omako za 5 minut, občasno mešajte dokler se rahlo ne zgosti. Okusite in po potrebi začinite s soljo in poprom.
14. DODAJTE govedino in sokove v notranji lonec. Dušite eno minuto.
15. POSTREZITE goveje meso čez maslene rezance in okrasite s peteršiljem.