Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Pečena zimska zelenjava

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
16
minut

SESTAVINE

  • 3 korena, olupljene in narezane na 1-palčne kroge
  • 12 brstičnih ohrovtov, narezanih na četrtine
  • 1 maslena buča, olupljena, brez semen in narezana na ½-palčne kocke
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 1 1/2 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica riževega vinskega kisa
  • 2 žlički košer soli
  • 1 čajna žlička sveže mletega črnega popra
  • ¼ skodelice svežih peteršiljevih listov za okras

PRIPRAVA

1. IZBERITE funkcijo Preheat na COSORI cvrtniku, nastavite temperaturo na 400°F, nato pritisnite Start/Pause.

2. ZMEŠAJTE korenje, brstični ohrovt, narezano masleno bučo, česen, olivno olje, rižev vinski kis, košer sol in črni poper v srednji skledi ter dobro premešajte.

3. POLOŽITE zelenjavo v predhodno segreto košaro cvrtnika.

4. NASTAVITE temperaturo na 400 °F in čas na 16 minut, nato pritisnite Start/Pause.

5. PRETRESITE košaro na polovici časa kuhanja.

6. ODSTRANITE zelenjavo, ko je pripravljena in postrezite okrašeno s peteršiljevimi listi.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link