PORCIJE
4
osebe
PRIPRAVA
10
minut
ČAS KUHANJA
16
minut
SESTAVINE
- 3 korena, olupljene in narezane na 1-palčne kroge
- 12 brstičnih ohrovtov, narezanih na četrtine
- 1 maslena buča, olupljena, brez semen in narezana na ½-palčne kocke
- 3 stroki česna, sesekljani
- 1 1/2 žlica oljčnega olja
- 1 žlica riževega vinskega kisa
- 2 žlički košer soli
- 1 čajna žlička sveže mletega črnega popra
- ¼ skodelice svežih peteršiljevih listov za okras
PRIPRAVA
1. IZBERITE funkcijo Preheat na COSORI cvrtniku, nastavite temperaturo na 400°F, nato pritisnite Start/Pause.
2. ZMEŠAJTE korenje, brstični ohrovt, narezano masleno bučo, česen, olivno olje, rižev vinski kis, košer sol in črni poper v srednji skledi ter dobro premešajte.
3. POLOŽITE zelenjavo v predhodno segreto košaro cvrtnika.
4. NASTAVITE temperaturo na 400 °F in čas na 16 minut, nato pritisnite Start/Pause.
5. PRETRESITE košaro na polovici časa kuhanja.
6. ODSTRANITE zelenjavo, ko je pripravljena in postrezite okrašeno s peteršiljevimi listi.