Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Juha iz razcepljenega graha

 

PORCIJ
6
oseb

PRIPRAVA
20
minut

ČAS KUHANJA
94
minut

SESTAVINE

  • 3 rezine nekuhane slanine, narezane na kocke
  • 1 čebula, narezana na kocke
  • 4 stebla zelene, narezana na kocke
  • 1 pastinak, olupljen in narezan na kocke
  • 3 korenčka, olupljena in narezana na kocke
  • 1 rumen krompir, olupljen in narezan na kocke
  • 4 stroki česna, sesekljani
  • Sol, po okusu
  • Črni poper, sveže mlet, po okusu
  • 1 lovorjev list
  • 3 vejice svežih listov timijana
  • 454 gramov suhega zdrobljenega graha, opranega in sortiranega
  • 1,4 litre piščančje juhe ali vode z nizko vsebnostjo natrija

PRIPRAVA

1. NASTAVITE način na Sauté na COSORI kuhalniku riža , nastavite čas na 14 minut, nato tapnite Start (Začni).

2. DODAJTE na kocke narezano slanino v notranji lonec in kuhajte 4 minute oziroma dokler ni zlato rjava in hrustljava. Slanino prenesite v majhno skledo s pomočjo žlice z režami.

3. DODAJTE čebulo, zeleno, pastinak, korenje, krompir in česen skupaj z dobrim ščepcem soli in popra. Kuhajte 10 minut.

4. DODAJTE v notranji lonec lovorjev list, lističe timijana, kuhano slanino, suh strok grah in juho ali vodo.

5. NASTAVITE način na Soup (Juha), nastavite čas na 2 uri, nato tapnite Start (Začni).

6. POSKUSITE juho, ko je pripravljena, po potrebi dodajte sol in poper, nato pa postrezite.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link