Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Hrustljavi ocvrti ribji nuggetsi

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
6
minut

ČAS PEKE
6
minut

SESTEVINE

  • 454 g bele ribe ali druge manjše ribe, narezane na 38 x 13 mm dolge trakove
  • 30 g večnamenske moke
  • 7 g začimb Old Bay
  • 2 jajci, stepeni
  • 180 g panko drobtin
  • Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju
  • Tatarska omaka, za serviranje

PRIPRAVA

1. NAREŽITE ribo na trakove dolžine 38 x 13 mm.

2. ZMEŠAJTE moko in začimbo Old Bay v skledi.

3. PREMAŽITE vsak kos ribe z začinjeno moko, nato pomočite v stepena jajca in povaljajte v drobtinah.

4. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku COSORI Air Fryer, nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

5. POŠKROPITE premazane ribe z obeh straneh s sprejem za kuhanje (peko) in položite v segret cvrtnik.

6. IZBERITE FROZEN FOODS (zamrznjena živila), nastavite čas na 6 minut in pritisnite START/PAUSE.

7. PRETRESITE košarice na polovici kuhanja (funkcija Shake Reminder (opomnik za pretresanje) vas bo obvestila,kdaj!).

8. POSTREZITE s tatarsko omako.

Pridružite se Cosori skupnosti!

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link