Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Dušeno rdeče zelje in jabolka

 

PORCIJ
8
oseb

PRIPRAVA
15
minut

ČAS KUHANJA
70
minut

SESTAVINE

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula, narezana na tanke rezine
  • Sol, po okusu
  • 4 žlice balzamičnega kisa, razdeljene
  • 1 žlica temno rjavega sladkorja
  • 2 trpki jabolki, olupljeni, strženi in na tanko narezani
  • 1 večje rdeče zelje, narezano na četrtine, brez sredice, in narezano na tanke rezine
  • 1⁄4 čajne žličke mletega pimenta
  • Črni poper, sveže mlet, po okusu

PRIPRAVA

1. NASTAVITE način Sauté na COSORI kuhalniku riža, nastavite čas na 10 minut, nato tapnite Start (Začni).

2. DODAJTE oljčno olje, čebulo in dober ščepec soli in kuhajte 5 minut.

3. DODAJTE 2 žlici balzamičnega kisa in rjavega sladkorja in kuhajte 2 minuti.

4. DODAJTE jabolčne rezine in kuhajte še dodatno 3 minute.

5. DODAJTE zelje, piment,preostali balzamični kis, 236 mililitrov vode in dober ščepec soli. Zmešajte skupaj.

6. NASTAVITE način na Slow Cook, nastavite čas na 1 uro, nato tapnite Start (Začni).

7. ODPRITE pokrovo, ko je končano, in dodajte sveže mleti črni poper. Zmešajte in prilagodite začimbe po okusu pred serviranjem.

NAMIG: TA JED JE NASLEDNJI DAN ŠE BOLJŠA KER OKUSI IMAJO VEČ ČASA ZA RAZVOJ.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link