
PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
12
minut
SESTAVINE
- 2 funta ploščatega zrezka ali zrezka, narezanega na 1-palčne kocke
- 1 rumena čebula, na tanko narezana
- 2 rezini slanine, narezani na kocke
- 3 žlice Worcestershire omake
- 3 žlice dijonske gorčice
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1 ½ čajna žlička košer soli
- 1 čajna žlička paprike
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja za okras
- Pire krompir, za serviranje
PRIPRAVA
1. IZBERITE funkcijo Preheat na Cosori cvrtniku, nastavite temperaturo na 380°F in pritisnite Start/Pause.
2. ZMEŠAJTE zrezek, čebulo, slanino, Worcestershire, Dijon, olje, javorjev sirup, sol in papriko, v srednji skledi dokler niso enakomerno združeni.
3. POLOŽITE mesno mešanico v predhodno segret cvrtnik.
4. NASTAVITE temperaturo na 400 °F in čas na 12 minut, nato pritisnite Start/Pause.
5. STRESITE zrezek na polovici pečenja.
6. ODSTRANITE zrezek, ko je končan. Nato ga postrezite okrašenega s peteršiljem na posteljici iz pire krompirja.