PORCIJE
3
osebe
PRIPRAVA
135
minut
ČAS KUHANJA
25
minut
SESTAVINE
- 1 velika čebula
- 120 g večnamenske moke
- 7 g paprike
- 12 g soli
- 7 g česna v prahu
- 3 g čilija v prahu
- 1 g črnega popra
- 1 g posušenega origana
- 295 ml vode
- 56 g italijanskih krušnih drobtin
- Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju
PRIPRAVA
1. OLUPITE čebulo in odrežite konico. Položite z odrezano stranjo navzdol na desko za rezanje.
2. ODREŽITE navzdol, od sredine navzven, vse do deske za rezanje. Ponovite, da naredite 8 enakomerno razporejenih rezov okoli pentlje. Prepričajte se, da vaša reža prereže vse plasti, vendar pustite lok spojen na sredini. Dajte na stran.
3. PUSTITE čebulo v hladni vodi vsaj 2 uri, nato jo posušite.
4. ZMEŠAJTE moko, papriko, sol, česen v prahu, čili v prahu, črni poper, origano in vodo, in mešajte dokler ne dobite testa.
5. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku COSORI Air Fryer in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
6. OBLOŽITE čebulo s testom, razporedite po plasteh in pazite, da je vsaka plast prekrita s testom. Nato zgornji in spodnji del čebule potresite z drobtinami.
7. POŠKROPITE dno cvrtnika s pršilom za kuhanje (peko) in vanj položite čebulo s prerezano stranjo navzgor. Vrh čebule izdatno poškropite s pršilom za kuhanje (peko).
8. PECITE čebulo 10 minut pri 205 °C, nato še 15 minut pri 175 °C.