Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Cvetoča čebula

 

PORCIJE
3
osebe

PRIPRAVA
135
minut

ČAS KUHANJA
25
minut

SESTAVINE

  • 1 velika čebula
  • 120 g večnamenske moke
  • 7 g paprike
  • 12 g soli
  • 7 g česna v prahu
  • 3 g čilija v prahu
  • 1 g črnega popra
  • 1 g posušenega origana
  • 295 ml vode
  • 56 g italijanskih krušnih drobtin
  • Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju

PRIPRAVA

1. OLUPITE čebulo in odrežite konico. Položite z odrezano stranjo navzdol na desko za rezanje.

2. ODREŽITE navzdol, od sredine navzven, vse do deske za rezanje. Ponovite, da naredite 8 enakomerno razporejenih rezov okoli pentlje. Prepričajte se, da vaša reža prereže vse plasti, vendar pustite lok spojen na sredini. Dajte na stran.

3. PUSTITE čebulo v hladni vodi vsaj 2 uri, nato jo posušite.

4. ZMEŠAJTE moko, papriko, sol, česen v prahu, čili v prahu, črni poper, origano in vodo, in mešajte dokler ne dobite testa.

5. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku COSORI Air Fryer in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

6. OBLOŽITE čebulo s testom, razporedite po plasteh in pazite, da je vsaka plast prekrita s testom. Nato zgornji in spodnji del čebule potresite z drobtinami.

7. POŠKROPITE dno cvrtnika s pršilom za kuhanje (peko) in vanj položite čebulo s prerezano stranjo navzgor. Vrh čebule izdatno poškropite s pršilom za kuhanje (peko).

8. PECITE čebulo 10 minut pri 205 °C, nato še 15 minut pri 175 °C.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link