Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Zdrobova kaša in jagodno-timijanov kompot

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
23
minut

SESTAVINE

  • 710 mililitrov polnomastnega mleka, razdeljenega
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici sladkorja ali medu
  • 1 ščepec soli
  • 56 gramov zdrobove moke

    JAGODNO-TIMIJANOV KOMPOT
  • 907 gramov jagod, stebla odstranimo in razčetverimo
  • 6 vejic timijana
  • 55 gramov sladkorja v prahu
  • 1 limona, olupljena in iztisnjena
  • 1⁄2 čajne žličke koruzne moke

PRIPRAVA

1. POSTAVITE jagode, timijan, sladkor, limonino lupino in limonin sok v notranji lonec COSORI kuhalnika riža in premešajte skupaj da začnete delati kompot.

2. NASTAVITE Jam/Omaka način kuhanja, prilagodite čas na 15 minut, nato tapnite Start. Pustite pokrov odprt med kuhanjem.

3. VMEŠAJTE koruzno moko v marmelado na koncu, da zgusti. Nato marmelado preložite v skledo ter dajte na stran. Operite in posušite notranji lonec.

4. DAJTE polovico mleka skupaj z maslom, sladkorjem in soljo v notranji lonec.

5. NASTAVITE način na Sauté, nastavite čas na 3 minute, nato tapnite Start (Začni).

6. DODAJTE preostalo mleko, ko mlečna mešanica začne vreti, nato dodajajte zdrobovo moko v enakomernem toku nenehno med stepanjem.

7. IZBERITE funkcijo Grains (zrna), nastavite na Kaša, nastavite čas na 5 minut, nato tapnite Start (Začni).

8. PUSTITE pokrov odprt in stepite kašo vsako minuto.

9. POSTREZITE kašo obloženo z jagodnim kompotom.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link