
PORCIJI
2
osebi

PRIPRAVA
35
minut

ČAS KUHANJA
10
minut
SESTAVINE
- 1 srednje jabolko, olupljeno in narezano na grižljaj velike koščke
- 18 g granuliranega sladkorja
- 18 g nesoljenega masla
- 1 g mletega cimeta
- Ščepec mletega muškatnega oreščka
- Ščepec mletega pimenta
- 1 list predhodno pripravljenega testa za pito
- 1 jajce, stepeno
- 5 ml mleka
PRIPRAVA
1. ZMEŠAJTE v srednji ponvi narezana jabolka, granulirani sladkor, maslo, cimet, muškatni orešček in piment ter na srednjem ognju zavrite.
2. KUHAJTE 2 minuti, nato odstavite z ognja.
3. PUSTITE jabolka, da se brez pokrova ohladijo na sobni temperaturi 30 minut.
4. NAREŽITE testo za pito na 127 mm kroge.
5. DODAJTE nadev na sredino vsakega kroga skorje za pito in s prstom vtrite vodo v zunanje robove. Nekaj nadeva bo ostalo.
6. PREPOGNITE vsako pito , nato stisnite robove (lahko uporabite tudi okrasno orodje za stiskanje) in na vrhu zarežite majhno zarezo.
7. POLOŽITE krožnik za hrustljanje v košaro cvrtnika Cosori Air Fryer.
8. IZBERITE funkcijo AIR FRY, nastavite temperaturo na 175 °C in čas na 10 minut ter pritisnite START/PAUSE.
9. ZMEŠAJTE jajce in mleko, da dobite jajčno zmes in namažite vrhove vsake pite.
10. IZBERITE funkcijo PEKA, nastavite temperaturo na 175 °C in čas na 10 minut ter pritisnite START/PAUSE.
11. ODSTRANITE pite iz cvrtnika, ko so zlato rjave barve.
12. PUSTITE, da se ohladi 5 minut, nato postrežite.