Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Limonina torta

 

PORCIJE
1
tortica

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
30
minut

SESTAVINE

  • 120 g večnamenske moke
  • 4 g pecilnega praška
  • Ščepec soli
  • 84 g nesoljenega masla, zmehčanega
  • 130 g granuliranega sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 15 ml svežega limoninega soka
  • 1 limona, olupljena
  • 56 ml pinjenca

PRIPRAVA

1. ZMEŠAJTE moko, pecilni prašek in sol v skledi. Dajte na stran.

2. DODAJTE v električni mešalnik zmehčano maslo in stepajte, dokler ni svetlo in puhasto, približno 3 minute.

3. VMEŠAJTE sladkor v penasto stepeno maslo in mešajte 1 minuto.

4. DODAJTE maslu mešanico moke in mešajte, dokler ni popolnoma združena, približno 1 minuto.

5. DODAJTE jajce, limonin sok in limonino lupinico. Mešajte pri nizki temperaturi, dokler ni popolnoma združena.

6. VLIVAJTE počasi pinjenec medtem, ko mešate srednje hitro.

7. DODAJTE testo na vrh pomaščenega pekača. Morda vam ostane nekaj testa.

8. IZBERITE funkcijo PREHEAT na Cosori Air Fryerju, nastavite temperaturo na 160 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

9. POLOŽITE torto v segret cvrtnik.

10. IZBERITE BREAD (kruh), nastavite čas na 30 minut in pritisnite START/PAUSE.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link