Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Krompirjev Čips

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
40
minut

ČAS PEKE
25
minut

SESTEVINE

  • 2 litra vode
  • 15 g soli
  • 2 velika rdeča krompirja,narezana na tanke rezine
  • 20 ml olivnega olja
  • Sol in poper po okusu

PRIPRAVA

1. MEŠAJTE vodo in sol v veliki skledi, dokler se vsa sol ne raztopi.

2. NAREŽITE krompir na tanke rezine. Priporočljiva je uporaba mandoline (uporabite rezilo 1,5 mm).

3. NAMOČITE krompir v slani vodi 30 minut.

4. ODCEDITE in posušite.

5. IZBERITE funkcijo PREHEAT na Cosori Air Fryerju, nastavite temperaturo na 165 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

6. PREMAŽITE rezine krompirja z olivnim oljem.

7. POLOŽITE naoljen krompir v segret cvrtnik.

8. PECITE krompir 25 minut pri 165 °C. Košarice na polovici peke obvezno stresite.

9. ZAČINITE krompir s soljo in poprom, ko je pripravljen.

Pridružite se Cosori skupnosti!

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link