
PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
5
minut

ČAS KUHANJA
11
minut
SESTAVINE
- 1/2 skodelice masla, narezanega na kocke, in nekaj dodatnega za namazanje posodic (natančno 2 žlici dodatnega)
- 2/3 skodelice temnih čokoladnih koščkov
- 1 skodelica sladkorja v prahu, ter nekaj dodatnega za posipanje
- 1/4 čajne žličke soli
- 2 jajci + 2 rumenjaka
- 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- 6 žlic večnamenske moke
PRIPRAVA
1. STOPITE maslo in čokolado skupaj v majhni kozici na nizkem ognju in nenehno mešajte. Odstavite s štedilnika, ko se le združita, in prenesite v srednje veliko skledo.
2. DODAJTE v skledo s čokolado sladkor v prahu, sol, jajca, rumenjake in vanilijev ekstrakt ter dobro premešajte. Nato nežno vmešajte moko.
3. IZBERITE funkcijo Preheat (predgretje) na vašem COSORI cvrtniku, nastavite temperaturo na 320°F (približno 160°C) in pritisnite Start/Pause.
4. PREMAŽITE notranjost vsake posodice za peko (ramekin) z tanko plastjo masla, nato na dno posodice stresite majhno količino moke in jo prekotalite, da enakomerno obloži maslo. Odstresite morebiten presežek moke.
5. VLIJTE pripravljeno masleno čokoladno mešanico v posodice za peko.
6. POLOŽITE posodice za peko v predhodno segreto košaro cvrtnika.
7. NASTAVITE temperaturo na 320°F (približno 160°C) in čas na 11 minut, nato pritisnite Start/Pause.
8. ODSTRANITE posodice za peko po končanem kuhanju in jih pustite počivati 2-3 minute.
9. OBRNITE posodice za peko na krožnike, potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.