Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Čokoladni lava kolački

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
5
minut

ČAS KUHANJA
11
minut

SESTAVINE

  • 1/2 skodelice masla, narezanega na kocke, in nekaj dodatnega za namazanje posodic (natančno 2 žlici dodatnega)
  • 2/3 skodelice temnih čokoladnih koščkov
  • 1 skodelica sladkorja v prahu, ter nekaj dodatnega za posipanje
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 2 jajci + 2 rumenjaka
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 6 žlic večnamenske moke

PRIPRAVA

1. STOPITE maslo in čokolado skupaj v majhni kozici na nizkem ognju in nenehno mešajte. Odstavite s štedilnika, ko se le združita, in prenesite v srednje veliko skledo.

2. DODAJTE v skledo s čokolado sladkor v prahu, sol, jajca, rumenjake in vanilijev ekstrakt ter dobro premešajte. Nato nežno vmešajte moko.

3. IZBERITE funkcijo Preheat (predgretje) na vašem COSORI cvrtniku, nastavite temperaturo na 320°F (približno 160°C) in pritisnite Start/Pause.

4. PREMAŽITE notranjost vsake posodice za peko (ramekin) z tanko plastjo masla, nato na dno posodice stresite majhno količino moke in jo prekotalite, da enakomerno obloži maslo. Odstresite morebiten presežek moke.

5. VLIJTE pripravljeno masleno čokoladno mešanico v posodice za peko.

6. POLOŽITE posodice za peko v predhodno segreto košaro cvrtnika.

7. NASTAVITE temperaturo na 320°F (približno 160°C) in čas na 11 minut, nato pritisnite Start/Pause.

8. ODSTRANITE posodice za peko po končanem kuhanju in jih pustite počivati 2-3 minute.

9. OBRNITE posodice za peko na krožnike, potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link