Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Jerk piščančje peruti

 

PORCIJE
2-3
osebe

PRIPRAVA
5
minut

ČAS KUHANJA
25
minut

SESTAVINE

  • 1 g mletega timijana
  • 1 g suhega rožmarina
  • 2 g pimenta
  • 4 g mletega ingverja
  • 3 g česna v prahu
  • 2 g čebule v prahu
  • 1 g cimeta
  • 2 g paprike
  • 2 g čilija v prahu
  • 1 g muškatnega oreščka
  • Sol, po okusu
  • 30 ml rastlinskega olja
  • 0,5–1 kg piščančjih peruti
  • 1 limeta, stisnjena

PRIPRAVA

1. IZBERITE funkcijo PREHEAT na Cosori Air Fryerju, nastavite temperaturo na 195 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

2. ZMEŠAJTE vse začimbe in olje v posodi, da naredite marinado.

3. POVALJAJTE piščančje peruti v marinadi, dokler niso peruti dobro prevlečene.

4. POLOŽITE piščančje peruti v segret cvrtnik.

5. IZBERITE CHICKEN (piščanec) in pritisnite START/PAUSE.

6. STRESITE košarice na polovici peke.

7. VZAMITE perutnice iz cvrtnika in položite na servirni krožnik.

8. STISNITE svež limetin sok čez piščančije peruti in postrezite.

 

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link