Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Kako zdravo je uporabljati cvrtnik na vroč zrak?

Vse več ljudi se zanima za uporabo cvrtnika na vroč zrak za pripravo ocvrtega krompirčka in druge ocvrte hrane brez uporabe olja. Zato so lahko cvrtniki na vroč zrak bolj zdrava alternativa običajnem cvrtnikom.

Mnogi ljudje ugotavljajo, da je mogoče uporabiti do 90 % manj maščobe. Hrana se pripravlja s kroženjem vročega zraka. Posebni postopek je dejansko prehod med kuhanjem in pečenjem. Danes obstaja nešteto receptov za jedi, ki jih lahko pripravite s cvrtjem na vročem zraku. Med drugim lahko pripravite pečen krompir, meso in ribe ter zelenjavo, ki jo običajno kuhate.

Zdravstvene prednosti uporabe cvrtnikov na vroč zrak

Pripraviti zdravo hrano, še posebej s tako malo olja, ne bi moglo biti lažje. Zaradi tega je bolj zdrava alternativa v primerjavi z uporabo običajnega cvrtnika.
Večina cvrtnikov na vroč zrak ima tudi nastavitve, s katerimi lahko preprosto prilagodite temperaturo in čas pečenja. Poleg tega lahko iz zamrznjenih sestavin ali sestavin sobne temperature pripravite vse vrste hrane.  
Sestavine lahko izbirate poljubno, zato lahko uporabite zdrava živila, kot so zelenjava, ribe in meso. Priprava poteka brez uporabe olja, kar ugodno vpliva na izkoristek hranilnih snovi.
Še bolje pa je, da boste s cvrtjem na zraku poskrbeli za brezhiben okus in hkrati zmanjšali količino kalorij.

O uporabi olja v cvrtnikih na vroč zrak

Ko poskusite krompirček in druge dobrote, pripravljene v cvrtniku na vroč zrak, najprej začutite, kot da ste jih pravkar vzeli iz ponve. Z drugimi besedami, slastno hrustljavo plast dosežemo, ker jed ni kuhana neposredno v olju.
Brez uporabe olja in maščob lahko prihranimo veliko kalorij, da ne omenjamo dolgoročnih zdravstvenih koristi tega inovativnega načina priprave. Jedi v cvrtniku na vroč zrak so idealne za vse starosti, v nekaj minutah pa lahko spečete dobrote za vso družino.

  • Kakšno olje se lahko uporablja v cvrtniku na vroč zrak?

Upoštevati je treba olja za cvrtje, kuhanje in peko na žaru. V cvrtnik na vroč zrak ne dodajajte olja. Olje je treba sestavinam dodati pred cvrtjem. Ne uporabljajte hladno stiskanega olja, saj se lahko pri visokih temperaturah zažge. 

  • Koliko olja moram uporabiti?

Zadostuje že čajna žlička olja. Načeloma morate uporabiti veliko manj olja in masla kot na primer v običajni ponvi. Pomembno je, da olja ne uporabljate v cvrtniku na vroč zrak, temveč ga pred kuhanjem nanesete na sestavine.

Ali lahko s fritezo na vroč zrak shujšate?

Odgovor je pritrdilen, saj lahko s cvrtnikom na vroč zrak, ki omogoča kuhanje brez uporabe olja, pripravite običajne dobrote z manj kalorijami. Tako vam lahko cvrtje z vročim zrakom pomaga ne le pri zdravem, temveč tudi pri premišljenem prehranjevanju.
Poleg tega cvrtnik na vroč zrak brez uporabe maščobe in olja omogoča uporabo različnih funkcij. Ne glede na to, ali kuhate meso, piščanca, ribe in zelenjavo ali pečen krompir, bo rezultat raznolik, okusen in nizkokaloričen.
Najbolje je, da to storite hitro in enostavno. Z drugimi besedami, zavestni prehrani za prehranske namene ni treba vzeti nerazumno veliko časa v vašem vsakdanjem življenju.

Zaključek

Ni naključje, da je uporaba cvrtnika na vroč zrak v današnjem času vse bolj priljubljena. Z njo lahko presenetljivo hitro pripravite ne le okusne, temveč tudi zdrave obroke. Vredno je izbrati aparat z zmogljivostjo in funkcijami, ki jih potrebujete.
Kuhanje brez olja in maščob ne vodi le k bolj zdravemu prehranjevanju, temveč je lahko zaradi manjše vsebnosti kalorij koristno tudi pri doseganju prehranskih ciljev.