Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Zrezki iz jajčevcev

 

PORCIJI
2
osebi

PRIPRAVA
8
minut

ČAS KUHANJA
8
minut

SESTAVINE

  • 1 jajce, stepeno
  • 15 ml mleka
  • 112 g italijanskih drobtin
  • 3 g soli
  • 1 g črnega popra
  • 1 japonski jajčevec, narezan na 13 mm debele rezine
  • 60 g večnamenske moke
  • Olivno olje

PRIPRAVA

1. STEPITE jajca v plitvi skledi in dodajte mleko. V ločeni skledi zmešajte panko drobtine, sol in poper.

2. NAREŽITE jajčevec na rezine debeline 13 mm.

3. POTRESITE rezine jajčevca z moko, nato pomočite v jajce in povaljajte v drobtinah. Ponovno potopite v jajce in drobtine.

4. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku COSORI Air Fryer in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

5. PREMAŽITE vsako stran rezin jajčevcev z olivnim oljem.

6. ZLOŽITE panirane jajčevce v eni plasti v segret cvrtnik. Pecite pri temperaturi 205 °C približno 8 minut. Če vsi jajčevci ne gredo v cvrtnik naenkrat, boste morali peči dvakrat.

7. OBRNITE jajčevce na polovici pečenja.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link