PORCIJ
4-5
oseb
PRIPRAVA
10
minut
ČAS KUHANJA
9
minut
SESTAVINE
- 6 kosov pršuta, narezanega na tanke rezine
- 1 svinjski file (454 g), prerezan na pol, pretlačen s kladivom za meso
- 6 g soli
- 1 g črnega popra
- 227 g svežih špinačnih listov, narezanih na majhne koščke
- 4 rezine mocarele, prerezane na pol ali grobo naribane
- 18 g posušenih paradižnikov, narezanih na majhne koščke
- 10 ml olivnega olja
PRIPRAVA
1. POLOŽITE 3 kose pršuta na peki papir nekoliko enega čez drugega. Na pršut položimo 1 svinjsko polovico pretlačeno s kladivom za meso. Ponovite z drugo polovico.
2. ZAČINITE notranjost svinjskih zvitkov s soljo in poprom.
3. RAZPOREDITE polovico špinače, sira in posušene paradižnike po svinjskem fileju, tako da na vseh straneh pustite 13 mm rob.
4. ZVIJTE meso tesno okoli nadeva in zavežite s kuhinjsko vrvico, da ostane zvitek zaprt.
5. PONOVITE postopek z drugim svinjskim filejem. Zvitke postavite v hladilnik.
6. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku Cosori Air Fryer in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
7. PREMAŽITE s 5 ml olivnega olja vsako zvito rolado in položite v segret cvrtnik.
8. IZBERITE STEAK (zrezek), nastavite čas na 10 minut in pritisnite START/PAUSE.
9. PUSTITE počivati zrezke 10 minut pred rezanjem.