PORCIJI
2
osebi
PRIPRAVA
10
minut
ČAS KUHANJA
12
minut
SESTAVINE
DROBTIN PRELIV
- 13 g belega sladkorja
- 16 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 g cimeta
- 2 g soli
- 14 g nesoljenega masla, stopljenega
- 24 g večnamenske moke
MUFINI
- 90 g večnamenske moke
- 53 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 g pecilnega praška
- 1 g sode bikarbone
- 2 g cimeta
- 1 g soli
- 112 g kisle smetane
- 42 g nesoljenega masla
- 1 jajce, stepeno
- 4 ml vanilijevega ekstrakta
- Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju
PRIPRAVA
1. DAJTE vse sestavine za drobtin preliv v skledo in mešajte toliko časa, da dobite grobe drobtine. Dajte na stran.
2. ZMEŠAJTE moko, rjavi sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol v veliki skledi.
3. ZMEŠAJTE v ločeni skledi kislo smetano, maslo, jajce in vanilijo, dokler se dobro ne povežejo.
4. DODAJTE mokre sestavine k suhim sestavinam in mešajte, dokler se dobro ne povežejo.
5. IZBERITE na cvrtniku Cosora Air Fryer funkcijo PREHEAT, nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
6. PREMAŽITE modelčke za mafine s pršilom za kuhanje (peko) in vlijte testo, dokler modelčki niso napolnjeni do 3⁄4.
7. PRELIJTE z drobtin prelivom po vrhu mafinov.
8. POSTAVITE modelčke za muffine v segret cvrtnik. Če vse porcije mafinov ne gredo v cvrtnik, jih boste morali peči v serijah.
9. PECITE mafine 12 minut pri temperaturi 175 °C.