PORCIJ
6
oseb
PRIPRAVA
10
minut
ČAS KUHANJA
46
minut
SESTAVINE
- 2 veliki jajci
- 453 gramov prekajene vahnje
- 3 žlice gheeje
- 1⁄2 rumene čebule, drobno sesekljane
- 1 strok svežega ingverja (2,5 cm dolg),olupljenega in naribanega
- 2 stroka kardamoma, razrezanega
- 1 čajna žlička karija v prahu
- 1⁄2 čajne žličke mletega koriandra
- 1⁄4 čajne žličke mlete kurkume
- 1 cimetova palčka
- 1 posušen lovorjev list
- 2 skodelici basmati riža, opranega
- Piščančja juha, po potrebi
- Sol in poper, po okusu
- 1 limona, narezana na kolesca
- 2 žlici ploščatega peteršilja, drobno sesekljan, za okras
Potrebni predmeti - Fino mrežasto sito
PRIPRAVA
1. NAPOLNITE notranji lonec COSORI kuhalnika riža z vodo, dokler ne doseže parne linije.
2. POSTAVITE jajca in vahnjo v parno košaro, nato postavite parno košaro v kuhalnik riža.
3. NASTAVITE način na Steam (para), nastavite čas na 12 minut, nato tapnite Start (Začni).
4. ODSTRANITE jajca, ko so končana, in jih položite v skledo z ledeno vodo, da počivajo. Prenesite vahnjo na krožnik.
5. ODSTRANITE parno košaro in izpraznite notranji lonec morebitne preostale vode in nato posušite ter vrnite notranji lonec v kuhalnik riža.
6. UPORABITE merilno skodelico COSORI in dodajte 2 skodelici riža basmati v fino mrežasto cedilo.
7. OPERITE riž in odcedite z drobnim sitom dokler voda ne postane čista, nato postavite riž na stran za enkrat.
8. NASTAVITE način na Sauté, nastavite čas na 4 minute, nato tapnite Start (Začni).
9. DODAJTE ghee, nato čebulo in kuhajte 3 minute, nato vmešajte začimbe in kuhajte še 1 minuto. Dodajte riž in potem prilivajte piščančjo osnovo, dokler ne doseže vstrezne linije za polnjenje 2 skodelici.
10. IZBERITE funkcijo Beli riž, nastavite na Long Grain, nato pa tapnite Start.
11. OLUPITE jajca in narežite na kolesca. Vahnjo z vilicami narežite na velike kose.
12. PREPRAHLJAJTE riž ko je končan, in ga začinite po okusu s soljo, poprom in limoninim sokom. Okrasite s sesekljanim peteršiljem in prelijte z vahnjo v kosmičih in jajci, nato pa postrezite.