Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Kedgeree

 

PORCIJ
6
oseb

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
46
minut

SESTAVINE

  • 2 veliki jajci
  • 453 gramov prekajene vahnje
  • 3 žlice gheeje
  • 1⁄2 rumene čebule, drobno sesekljane
  • 1 strok svežega ingverja (2,5 cm dolg),olupljenega in naribanega
  • 2 stroka kardamoma, razrezanega
  • 1 čajna žlička karija v prahu
  • 1⁄2 čajne žličke mletega koriandra
  • 1⁄4 čajne žličke mlete kurkume
  • 1 cimetova palčka
  • 1 posušen lovorjev list
  • 2 skodelici basmati riža, opranega
  • Piščančja juha, po potrebi
  • Sol in poper, po okusu
  • 1 limona, narezana na kolesca
  • 2 žlici ploščatega peteršilja, drobno sesekljan, za okras

    Potrebni predmeti
  • Fino mrežasto sito

PRIPRAVA

1. NAPOLNITE notranji lonec COSORI kuhalnika riža z vodo, dokler ne doseže parne linije.

2. POSTAVITE jajca in vahnjo v parno košaro, nato postavite parno košaro v kuhalnik riža.

3. NASTAVITE način na Steam (para), nastavite čas na 12 minut, nato tapnite Start (Začni).

4. ODSTRANITE jajca, ko so končana, in jih položite v skledo z ledeno vodo, da počivajo. Prenesite vahnjo na krožnik.

5. ODSTRANITE parno košaro in izpraznite notranji lonec morebitne preostale vode in nato posušite ter vrnite notranji lonec v kuhalnik riža.

6. UPORABITE merilno skodelico COSORI in dodajte 2 skodelici riža basmati v fino mrežasto cedilo.

7. OPERITE riž in odcedite z drobnim sitom dokler voda ne postane čista, nato postavite riž na stran za enkrat.

8. NASTAVITE način na Sauté, nastavite čas na 4 minute, nato tapnite Start (Začni).

9. DODAJTE ghee, nato čebulo in kuhajte 3 minute, nato vmešajte začimbe in kuhajte še 1 minuto. Dodajte riž in potem prilivajte piščančjo osnovo, dokler ne doseže vstrezne linije za polnjenje 2 skodelici.

10. IZBERITE funkcijo Beli riž, nastavite na Long Grain, nato pa tapnite Start.

11. OLUPITE jajca in narežite na kolesca. Vahnjo z vilicami narežite na velike kose.

12. PREPRAHLJAJTE riž ko je končan, in ga začinite po okusu s soljo, poprom in limoninim sokom. Okrasite s sesekljanim peteršiljem in prelijte z vahnjo v kosmičih in jajci, nato pa postrezite.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link