PORCIJ
6
oseb
PRIPRAVA
10
minut
ČAS KUHANJA
34
minut
SESTAVINE
- 5 Roma paradižnikov
- 2 merici dolgozrnatega riža
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1⁄2 bele čebule, drobno sesekljane
- 2 stroka česna, nasekljana
- 16 gramov svežega koriandra, sesekljanega, razdeljenega
- 11⁄2 čajna žlička soli
- 1 lovorjev list
- 1 čajna žlička posušenega origana
- 1 čajna žlička mletega koriandra
- 1⁄2 čajne žličke mlete kumine
- 1⁄4 čajne žličke kajenskega popra
- 1⁄4 čajne žličke žafranove niti
- Piščančja juha, po potrebi
POTREBNI PREDMETI - Strgalnik
- Fino mrežasto sito
PRIPRAVA
1. NASTRGAJTE paradižnik na strgalniku v skledo, nato odcedite trdne snovi ter zberite paradižnikovo vodo v merilno skodelico ali v skledo.
2. UPORABITE COSORI merilno skodelico da dodate 2 skodelici dolgozrnatega riža na fino mrežasto sito.
3. OPERITE in odcedite riž s fino mrežico presejte, dokler voda ne postane bistra.
4. NALIJTE rastlinsko olje v notranji lonec COSORI kuhalnika riža.
5. NASTAVITE način na Sauté, nastavite čas na 4 minute, nato tapnite Start (Začni).
6. DODAJTE čebulo in česen ter kuhajte 2 minuti, nato vmešajte polovico svežega koriander, sol, lovorjev list, origano, mleti koriander, kumino, kajenski poper in žafranove niti, ki jim sledi riž.
7. PRAŽITE riž na začimbah za 2 minuti, nato zalijte s paradižnikovo vodo in dovolj piščančije osnove, dokler ne doseže ustreznih 2 skodelic črte za polnjenje na notranjem loncu.
8. POTOPITE vsa riževa zrna z vrtenjem tekočine da pomagate zajeti morebitni zataknjen riž .
9. IZBERITE funkcijo Beli riž, nastavite na Long Grain, nato pa tapnite Start.
10. PRETLAČITE riž z vilico, ko je končan, nato ga okrasite s preostalim koriandrom pred serviranjem.