Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Riž s paradižnikom in začinbami

 

PORCIJ
6
oseb

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
34
minut

SESTAVINE

  • 5 Roma paradižnikov
  • 2 merici dolgozrnatega riža
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1⁄2 bele čebule, drobno sesekljane
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 16 gramov svežega koriandra, sesekljanega, razdeljenega
  • 11⁄2 čajna žlička soli
  • 1 lovorjev list
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • 1 čajna žlička mletega koriandra
  • 1⁄2 čajne žličke mlete kumine
  • 1⁄4 čajne žličke kajenskega popra
  • 1⁄4 čajne žličke žafranove niti
  • Piščančja juha, po potrebi

    POTREBNI PREDMETI
  • Strgalnik
  • Fino mrežasto sito

PRIPRAVA

1. NASTRGAJTE paradižnik na strgalniku v skledo, nato odcedite trdne snovi ter zberite paradižnikovo vodo v merilno skodelico ali v skledo.

2. UPORABITE COSORI merilno skodelico da dodate 2 skodelici dolgozrnatega riža na fino mrežasto sito.

3. OPERITE in odcedite riž s fino mrežico presejte, dokler voda ne postane bistra.

4. NALIJTE rastlinsko olje v notranji lonec COSORI kuhalnika riža.

5. NASTAVITE način na Sauté, nastavite čas na 4 minute, nato tapnite Start (Začni).

6. DODAJTE čebulo in česen ter kuhajte 2 minuti, nato vmešajte polovico svežega koriander, sol, lovorjev list, origano, mleti koriander, kumino, kajenski poper in žafranove niti, ki jim sledi riž.

7. PRAŽITE riž na začimbah za 2 minuti, nato zalijte s paradižnikovo vodo in dovolj piščančije osnove, dokler ne doseže ustreznih 2 skodelic črte za polnjenje na notranjem loncu.

8. POTOPITE vsa riževa zrna z vrtenjem tekočine da pomagate zajeti morebitni zataknjen riž .

9. IZBERITE funkcijo Beli riž, nastavite na Long Grain, nato pa tapnite Start.

10. PRETLAČITE riž z vilico, ko je končan, nato ga okrasite s preostalim koriandrom pred serviranjem.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link