PORCIJE
2
osebe
PRIPRAVA
10
minut
ČAS KUHANJA
13
minut
SESTAVINE
- Maslo, za mazanje
- Sladkor, za oblaganje
- 85 g grenke čokolade, sesekljane
- 28 g nesoljenega masla
- 2 jajci, rumenjake ločimo od beljakov
- 3 ml čistega vanilijevega ekstrakta
- 18 g večnamenske moke
- 36 g sladkorja
- Sladkor v prahu, za posipanje
PRIPRAVA
1. NAMASTITE z maslom dva 170 g pekača (majhna pekača). V drobtine stresite sladkor, potresite, da se razporedi po maslu, nato pa odvečno otresite.
2. STOPITE čokolado in maslo skupaj v mikrovalovni pečici v intervalih 30 sekund, dokler se čokolada popolnoma ne stopi, približno 30 sekund do 1 minute.
3. VMEŠAJTE rumenjake in vaniljev ekstrakt močno v stopljeno čokolado. Vmešajte moko in mešajte, dokler ni gladka in brez grudic. Pustite na strani, da se ohladi.
4. STEPITE beljake v veliki skledi z mešalnikom.
5. DODAJAJTE sladkor, po malem, med nadaljnjim stepanjem na srednji hitrosti, nato stopnjujte na visoko, dokler beljaki niso popolnoma čvrsti. Dajte na stran.
6. IZBERITE funkcijo PREHEAT na Cosori Air Fryerju, nastavite temperaturo na 165 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
7. VMEŠAJTE v čokoladno zmes približno 60 g beljakovega snegu. Nato čokoladno mešanico dodajte preostalim beljakom in nežno, a temeljito premešajte.
8. NADENITE maso z žlico v mafine in položite v segret cvrtnik.
9. PECITE 13 minut pri 165 °C.
10. POTRESITE sufle s sladkorjem v prahu in takoj postrezite.