Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

ČOKOLADNI ESPRESSO MAFINI

 

PORCIJE
8
Mafinov

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
15
minut

SESTAVINE

  • 120 g večnamenske moke
  • 60 g kakava v prahu
  • 150 g svetlo rjavega sladkorja
  • 2 g pecilnega praška
  • 2 g praška za espresso
  • 3 g sode bikarbone
  • 1 g soli
  • 1 veliko jajce
  • 170 ml mleka
  • 5 ml vanilijevega ekstrakta
  • 5 ml jabolčnega kisa
  • 80 ml rastlinskega olja
  • Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju

PRIPRAVA

1. ZMEŠAJTE moko, kakav v prahu, sladkor, pecilni prašek, espresso prašek, sodo bikarbono in sol v veliki skledi.

2. STEPITE jajce, mleko, vanilijo, kis in olje v ločeni skledi dokler ne dobite penasto zmes.

3. DODAJTE mokre sestavine k suhim sestavinam in mešajte, dokler se ne povežejo.

4. PREMAŽITE pekače za mafine s pršilom za kuhanje (peko) in vlijte maso do 3⁄4.

5. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku COSORI Air Fryer, nastavite temperaturo na 150 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

6. POLOŽITE previdno modelčke za mafine v segret cvrtnik. Morda boste morali delati v serijah.

7. IZBERITE DESSERTS (SLADICE), nastavite čas na 15 minut in pritisnite START/PAUSE.

 

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link