PORCIJI
8-10
ŽEMLJIC
PRIPRAVA
80
minut
ČAS KUHANJA
12
minut
SESTAVINE
GLAZURA IZ KREMNEGA SIRA
- 120 g kremnega sira sobne temperature
- 120 g sladkorja v prahu
- 114 g nesoljenega masla sobne temperature
- 3 ml vanilijevega ekstrakta
CIMETOVI ZVITKI
- 237 ml toplega mleka
- 57 g nesoljenega masla, stopljenega
- 50 g belega sladkorja
- 1⁄2 paketa aktivnega suhega kvasa
- 280 g večnamenske moke, plus še za posip
- 2 g pecilnega praška
- 6 g soli
- 57 g nesoljenega masla, zmehčanega
- 100 g temno rjavega sladkorja
- 7 g mletega cimeta
PRIPRAVA
1. MEŠAJTE vse sestavine za glazuro toliko časa, da se dobro povežejo in ni grudic. Dajte na stran.
2. ZMEŠAJTE v veliki skledi toplo mleko, stopljeno maslo, beli sladkor in aktivni suhi kvas ter pustite vzhajati 1 minuto.
3. ZMEŠAJTE večnamensko moko, pecilni prašek in sol ter mešajte, dokler se dobro ne poveže.
4. POKRIJTE s krpo in pustite 1 uro na toplem.
5. PREGNETITE testo na pomokani površini in ga razvaljajte na 1⁄4 palca debelo.
6. NAMAŽITE testo z zmehčanim maslom, po vrhu pa potresite temno rjavi sladkor in cimet.
7. ZVIJTE tesno testo v zvitek, začenši od daljšega roba.
8. NAREŽITE testo na rezine od 25 do 38 mm, položite na pomaščen pekač in pokrijte s krpo za 30 minut.
9. IZBERITE funkcijo PREHEAT na Cosori Air Fryerju, nastavite temperaturo na 165 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
10. POLOŽITE cimetove zvitke na peki papir in položite v segret cvrtnik.
11. PECITE cimetove zvitke 12 minut pri 165 °C.
12. RAZPOREDITE glazuro iz kremnega sira po vrhu, ko končate s peko.