Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

CIMETOVI ZVITKI

 

PORCIJI
8-10
ŽEMLJIC

PRIPRAVA
80
minut

ČAS KUHANJA
12
minut

SESTAVINE

GLAZURA IZ KREMNEGA SIRA

  • 120 g kremnega sira sobne temperature
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 114 g nesoljenega masla sobne temperature
  • 3 ml vanilijevega ekstrakta

CIMETOVI ZVITKI

  • 237 ml toplega mleka
  • 57 g nesoljenega masla, stopljenega
  • 50 g belega sladkorja
  • 1⁄2 paketa aktivnega suhega kvasa
  • 280 g večnamenske moke, plus še za posip
  • 2 g pecilnega praška
  • 6 g soli
  • 57 g nesoljenega masla, zmehčanega
  • 100 g temno rjavega sladkorja
  • 7 g mletega cimeta

PRIPRAVA

1. MEŠAJTE vse sestavine za glazuro toliko časa, da se dobro povežejo in ni grudic. Dajte na stran.

2. ZMEŠAJTE v veliki skledi toplo mleko, stopljeno maslo, beli sladkor in aktivni suhi kvas ter pustite vzhajati 1 minuto.

3. ZMEŠAJTE večnamensko moko, pecilni prašek in sol ter mešajte, dokler se dobro ne poveže.

4. POKRIJTE s krpo in pustite 1 uro na toplem.

5. PREGNETITE testo na pomokani površini in ga razvaljajte na 1⁄4 palca debelo.

6. NAMAŽITE testo z zmehčanim maslom, po vrhu pa potresite temno rjavi sladkor in cimet.

7. ZVIJTE tesno testo v zvitek, začenši od daljšega roba.

8. NAREŽITE testo na rezine od 25 do 38 mm, položite na pomaščen pekač in pokrijte s krpo za 30 minut.

9. IZBERITE funkcijo PREHEAT na Cosori Air Fryerju, nastavite temperaturo na 165 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

10. POLOŽITE cimetove zvitke na peki papir in položite v segret cvrtnik.

11. PECITE cimetove zvitke 12 minut pri 165 °C.

12. RAZPOREDITE glazuro iz kremnega sira po vrhu, ko končate s peko.

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link