Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

CHEDDAR PIŠKOTI S PINJENCEM

 

PORCIJI
4
KOSI

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
12
minut

SESTAVINE

  • 5 g pecilnega praška
  • 5 g košer soli
  • 4 g sladkorja
  • 1 g sode bikarbone
  • 210 g večnamenske moke, plus še za površino
  • 113 g (1 palčka) nesoljenega masla, ohlajenega, narezanega na 6 mm velike kose
  • 62 g sira čedar, sesekljanega
  • 112 g ohlajenega pinjenca
  • Maslo, stopljeno, za premaz

PRIPRAVA

1. PRESEJTE skupaj pecilni prašek, sol, sladkor, sodo bikarbono in moko.

2. VMEŠAJTE ohlajeno maslo s stojnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom, dokler ne postane podobno grobim drobtinam.

3. MEŠAJTE sir čedar in pinjenec, dokler se ne združita v testo. Testo mora izgledati suho.

4. OBLIKUJTE testo v 13 mm debel kvadrat.

5. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku COSORI Air Fryer, nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

6. UPORABITE okrogel modelček za piškote za rezanje piškotov.

7. OBLOŽITE s papirjem za peko segrete košarice cvrtnika.

8. NAMAŽITE biskvit po vrhu s stopljenim maslom in položite na peki papir.

9. PECITE piškote 12 minut pri 175 °C.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link