PORCIJI
4
KOSI
PRIPRAVA
10
minut
ČAS KUHANJA
12
minut
SESTAVINE
- 5 g pecilnega praška
- 5 g košer soli
- 4 g sladkorja
- 1 g sode bikarbone
- 210 g večnamenske moke, plus še za površino
- 113 g (1 palčka) nesoljenega masla, ohlajenega, narezanega na 6 mm velike kose
- 62 g sira čedar, sesekljanega
- 112 g ohlajenega pinjenca
- Maslo, stopljeno, za premaz
PRIPRAVA
1. PRESEJTE skupaj pecilni prašek, sol, sladkor, sodo bikarbono in moko.
2. VMEŠAJTE ohlajeno maslo s stojnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom, dokler ne postane podobno grobim drobtinam.
3. MEŠAJTE sir čedar in pinjenec, dokler se ne združita v testo. Testo mora izgledati suho.
4. OBLIKUJTE testo v 13 mm debel kvadrat.
5. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku COSORI Air Fryer, nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
6. UPORABITE okrogel modelček za piškote za rezanje piškotov.
7. OBLOŽITE s papirjem za peko segrete košarice cvrtnika.
8. NAMAŽITE biskvit po vrhu s stopljenim maslom in položite na peki papir.
9. PECITE piškote 12 minut pri 175 °C.