Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Piščanec s parmezanom

PORCIJI
2
osebi

PRIPRAVA
10
minut

ČAS PEKE
12
minut

SESTEVINE

  • 56 g krušnih drobtin
  • 20 g parmezana, naribanega
  • 2 kosa piščančjih prsi (454 g),brez kosti in kože
  • 60 g večnamenske moke
  • 2 jajci, stepeni
  • Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju
  • 2 rezini mocarele
  • Marinara omaka, za serviranje
  • 2 vejici peteršilja, sveže sesekljan, za okras

PRIPRAVA

1. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku Cosori Air Fryer. Nastavite na temperaturo 180 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

2. ZMEŠAJTE drobtine in parmezan v skledi.

3. POMOČITE vsak kos piščančjih prsi v moko, nato pomočite v stepena jajca in povaljajte v mešanici krušnih drobtin.

4. POŠKROPITE gornji del piščančjih prsi in notranjost ogretega cvrtnika s sprejem za kuhanje (peko) in položite piščančje prsi v košarice.

5. PECITE piščančje prsi 12 minut pri temperaturi 180 °C.

6. POLOŽITE 1 rezino mocarele na vsak kos piščančjih prsi,ko na časovniku ostaneta še 2 minuti.

7. POSTREZITE z omako marinara in okrasite s sveže sesekljanim peteršiljem.

Pridružite se Cosori skupnosti!

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link