Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Piščančja Tikka nabodala

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
35
minut

ČAS KUHANJA
10
minut

SESTAVINE

  • 2 veliki piščančji prsi brez kosti in kože, obrezani in narezani na 1-palčne kose
  • ⅓ skodelice navadnega grškega jogurta
  • 2 žlici nevtralnega olja
  • 2 žlici začimbne mešanice tikka masala
  • 1 žlica košer soli
  • 1 limeta, olupljena in iztisnjena
  • 2 stroka česna, naribana
  • 2 žlički svežega naribanega ingverja
  • 1 rdeča paprika, odstranjena rebra in semena, narezana na 1-palčne kvadratne kose
  • 1 rumena paprika, odstranjena rebra in semena, narezana na 1-palčne kvadratne kose
  • 1 rdeča čebula, narezana na 1-palčne kvadratne kose

PRIPRAVA

1. ZMEŠAJTE piščanca, jogurt, olje, začimbe tikka masala, sol, limetino lupinico in sok, česen in ingver v skledi ter dobro premešajte.

2. MARINIRAJTE pokrito na sobni temperaturi za 30 minut.

3. NABODITE koščke piščanca, paprike in čebule enakomerno na kovinska ali lesena nabodala, med sestavljanjem nabodala jih nabadajte izmenično.

4. POSTAVITE krožnik za hrustljavost v košaro Cosori Smart cvrtnika.

5. IZBERITE funkcijo Preheat, nato pritisnite Start/Pause.

6. POLOŽITE nabodala na predhodno segret krožnik.

7. IZBERITEfunkcijo Steak, nastavite čas na 10 minut, nato pritisnite Start/Pause.

8. ODSTRANITE nabodala, ko so pripravljena in postrezite.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link