PORCIJE
12-16
piškotov
PRIPRAVA
15
minut
DEHIDRACIJA
12
ur
SESTAVINE
- 80 g ovsenih kosmičev
- 125 g surovih pekanov
- 130 g rozin
- 30 g bučnih semen
- 65 ml javorjevega sirupa
- 30 ml kokosovega olja
- 1 g mletega cimeta
- 1 g mletega ingverja
- 1 g mletega pimenta
- 1 g zmletih nageljnovih žbic
- Ščepec soli
Obvezni dodatki
- Blender ali predelovalec hrane
PRIPRAVA
1. Dajte vse sestavine v mešalnik in mešajte, dokler se vse ne poveže.
2. Oblikujte kroglice iz testa premera 2 centimetra in jih položite na peki papir.
3. Položite nanj še en peki papir in testo sploščite na 6 milimetrov debeline.
4. Odstranite piškote z dvojnega peki papirja, nato pa jih položite na s peki papirjem obložene pekače Cosori Food Dehydratorja.
5. Sušite pri temperaturi 70 °C 12 ur oziroma dokler ni testo pečeno.
6. Ločite previdno piškote od peki papirja po 8 urah.
7. Položite piškote neposredno na pladenj in sušite preostali čas (približno 4 ure).
8. Postrežite piškote takoj ali pa jih shranite v nepredušni posodi.