Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

OVSENI PIŠKOTI Z ROZINAMI

 

PORCIJE
12-16
piškotov

PRIPRAVA
15
minut

DEHIDRACIJA
12
ur

SESTAVINE

  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 125 g surovih pekanov
  • 130 g rozin
  • 30 g bučnih semen
  • 65 ml javorjevega sirupa
  • 30 ml kokosovega olja
  • 1 g mletega cimeta
  • 1 g mletega ingverja
  • 1 g mletega pimenta
  • 1 g zmletih nageljnovih žbic
  • Ščepec soli

Obvezni dodatki

  • Blender ali predelovalec hrane

PRIPRAVA

1. Dajte vse sestavine v mešalnik in mešajte, dokler se vse ne poveže.

2. Oblikujte kroglice iz testa premera 2 centimetra in jih položite na peki papir.

3. Položite nanj še en peki papir in testo sploščite na 6 milimetrov debeline.

4. Odstranite piškote z dvojnega peki papirja, nato pa jih položite na s peki papirjem obložene pekače Cosori Food Dehydratorja.

5. Sušite pri temperaturi 70 °C 12 ur oziroma dokler ni testo pečeno.

6. Ločite previdno piškote od peki papirja po 8 urah.

7. Položite piškote neposredno na pladenj in sušite preostali čas (približno 4 ure).

8. Postrežite piškote takoj ali pa jih shranite v nepredušni posodi.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link