Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Ocvrti piščanec

 

PORCIJI
2
osebi

PRIPRAVA
120
minut

ČAS KUHANJA
25
minut

SESTAVINE

  • 2 piščančji krači
  • 2 piščančji bedri s kostmi in kožo
  • 224 ml pinjenca
  • 180 g večnamenske moke
  • 3 g česna v prahu
  • 3 g čebule v prahu
  • 3 g paprike
  • 2 g črnega ali belega popra
  • 5 g soli
  • 40 ml olja
  • Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju

PRIPRAVA

1. ZMEŠAJTE piščančje krače, bedra in pinjenec v vrečki z zadrgo. Marinirajte 1-11⁄2 ure.

2. ZMEŠAJTE moko, začimbe in sol v skledi.

3. VZEMITE piščančje krače in bedra naravnost iz vrečke in jih povaljajte v moko. Prepričajte se, da je piščanec popolnoma pokrit. Nato za 15 minut postavite na rešetko za hlajenje.

4. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku Cosori Air Fryer, nastavite na temperaturo 195 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

5. POMOČITE v olje kuhinjski čopič in na vsaki strani nežno premažite piščančje krače in bedra.

6. POLOŽITE krače in bedra v segret cvrtnik.

7. IZBERITE CHICKEN (piščanec), nastavite čas na 12 minut in pritisnite START/PAUSE.

8. OBRNITE piščanca na polovici pečenja in popršite s pršilom za kuhanje (pečenje).

9. PUSTITE, da se ohladi 5 minut, ko je gotovo. Nato postrezite.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link