PORCIJI
2
osebi
PRIPRAVA
120
minut
ČAS KUHANJA
25
minut
SESTAVINE
- 2 piščančji krači
- 2 piščančji bedri s kostmi in kožo
- 224 ml pinjenca
- 180 g večnamenske moke
- 3 g česna v prahu
- 3 g čebule v prahu
- 3 g paprike
- 2 g črnega ali belega popra
- 5 g soli
- 40 ml olja
- Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju
PRIPRAVA
1. ZMEŠAJTE piščančje krače, bedra in pinjenec v vrečki z zadrgo. Marinirajte 1-11⁄2 ure.
2. ZMEŠAJTE moko, začimbe in sol v skledi.
3. VZEMITE piščančje krače in bedra naravnost iz vrečke in jih povaljajte v moko. Prepričajte se, da je piščanec popolnoma pokrit. Nato za 15 minut postavite na rešetko za hlajenje.
4. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku Cosori Air Fryer, nastavite na temperaturo 195 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
5. POMOČITE v olje kuhinjski čopič in na vsaki strani nežno premažite piščančje krače in bedra.
6. POLOŽITE krače in bedra v segret cvrtnik.
7. IZBERITE CHICKEN (piščanec), nastavite čas na 12 minut in pritisnite START/PAUSE.
8. OBRNITE piščanca na polovici pečenja in popršite s pršilom za kuhanje (pečenje).
9. PUSTITE, da se ohladi 5 minut, ko je gotovo. Nato postrezite.