PORCIJI
2
osebi
PRIPRAVA
10
minut
ČAS KUHANJA
6
minut
SESTAVINE
CHIMICURRI OMAKA
- 60 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 20 g sveže bazilike
- 20 g začimbe koriander
- 20 g peteršilja
- 4 fileje inčunov
- 1 majhna šalotka
- 2 stroka česna, olupljena
- 1 limona, stisnjena
- Ščepec mlete rdeče paprike
ZREZEK - 12 ml rastlinskega olja
- 1 New York zrezek (473 g)
- Sol in poper po okusu
PRIPRAVA
1. ZMEŠAJTE vse sestavine za chimichurri omako v mešalniku in mešajte, dokler ne dosežete želene gostote.
2. IZBERITE na cvrtniku Cosora Air Fryer funkcijo PREHEAT in nato pritisnite START/PAUSE.
3. NAMAŽITE zrezek dobro z rastlinskim oljem ter začinite s soljo in poprom.
4. POLOŽITE zrezek v segret cvrtnik. Izberite STEAK (zrezek), nastavite čas na 6 minut (to bo srednje pečeno) in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
5. PUSTITE pečen zrezek počivati 5 minut. Nato ga narežite, prelijte s chimichurri omako in postrezite.