Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Mongolske piščančje peruti

 

PORCIJE
2-4
osebe

PRIPRAVA
15
minut

ČAS KUHANJA
25
minut

SESTAVINE

  • 680 g piščančijih peruti
  • 30 ml rastlinskega olja
  • Sol in poper, po okusu
  • 60 ml sojine omake, z manjšo količino natrija
  • 85 g medu
  • 20 ml riževega vinskega kisa
  • 15 g Sriracha
  • 3 stroka česna, nasekljana
  • 4 g svežena ingverja, naribanega
  • 1 mlada čebula, sesekljana, za okras

PRIPRAVA

1. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku Cosori Air Fryer, nastavite temperaturo na 195 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

2. ZMEŠAJTE piščančije peruti, olje, sol in poper dokler se dobro ne prekrijejo.

3. VSTAVITE obložene piščančije peruti v segret cvrtnik.

4. IZBERITE CHICKEN (piščanec), in pritisnite START/PAUSE.

5. ZMEŠAJTE sojino omako, med, rižev vinski kis, Sriracha, česen in ingver v lonec.

6. KUHAJTE na zmernem ognju dokler se okusi ne stopijo in glazura mal zmanjša, okoli 10 minut.

7. PREMEŠAJTE po 20-tih minutah v veliki skledi in jih prelijte z glazuro.

8. VRNITE peruti v košaro cvrtnika in dokončajte kuhanje preostalih 5 minut.

9. OKRASITE z zeleno čebulo in postrezite.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link