PORCIJE
2-4
osebe
PRIPRAVA
15
minut
ČAS KUHANJA
25
minut
SESTAVINE
- 680 g piščančijih peruti
- 30 ml rastlinskega olja
- Sol in poper, po okusu
- 60 ml sojine omake, z manjšo količino natrija
- 85 g medu
- 20 ml riževega vinskega kisa
- 15 g Sriracha
- 3 stroka česna, nasekljana
- 4 g svežena ingverja, naribanega
- 1 mlada čebula, sesekljana, za okras
PRIPRAVA
1. IZBERITE funkcijo PREHEAT na cvrtniku Cosori Air Fryer, nastavite temperaturo na 195 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
2. ZMEŠAJTE piščančije peruti, olje, sol in poper dokler se dobro ne prekrijejo.
3. VSTAVITE obložene piščančije peruti v segret cvrtnik.
4. IZBERITE CHICKEN (piščanec), in pritisnite START/PAUSE.
5. ZMEŠAJTE sojino omako, med, rižev vinski kis, Sriracha, česen in ingver v lonec.
6. KUHAJTE na zmernem ognju dokler se okusi ne stopijo in glazura mal zmanjša, okoli 10 minut.
7. PREMEŠAJTE po 20-tih minutah v veliki skledi in jih prelijte z glazuro.
8. VRNITE peruti v košaro cvrtnika in dokončajte kuhanje preostalih 5 minut.
9. OKRASITE z zeleno čebulo in postrezite.