PORCIJE
4
osebe
PRIPRAVA
15
minut
ČAS KUHANJA
26
minut
SESTAVINE
- 4 piščančji kotleti
- Oljni sprej, po potrebi
- ½ žlice česna v prahu
- Košer sol, po potrebi
- Sveže mlet črni poper, po potrebi
- ½ čajne žličke čebule v prahu
- 1 žlica nesoljenega masla
- 1 žlica olivnega olja
- ½ čebule, narezane na majhne kocke
- 5 strokov česna, mletega
- 1 žlica sveže sesekljanih listov timijana
- 1 limona, olupljena in iztisnjen sok
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- ½ skodelice težke smetane za stepanje
- ¼ skodelice piščančje juhe
- 1/3 skodelice naribanega parmezana
- 1 žlica plosko narezanega peteršilja
PRIPRAVA
1. POSTAVITE krožnik za hrustljavo v košaro Cosori Smart cvrtnika.
2. IZBERITE funkcijo Preheat, nastavite temperaturo na 390°F, nato pritisnite Start/Pause.
3. POŠKROPITE piščančje kotlete na obeh straneh z oljnim razpršilcem in vse skupaj začinite s česnom v prahu, soljo in poprom.
4. POLOŽITE piščanca v eno plast na krožnik za hrustljavost.
5. NASTAVITE temperaturo na 390°F in čas na 12 minut in nato pritisnite Start/Pause.
6. ODSTRANITE piščanca in krožnik za hrustljavost, ko je končano, in pustite na strani.
7. POSTAVITE olje in maslo na dno košare cvrtnika, skupaj z na kocke narezano čebulo, česnom, piščančjo juho, timijanom, limonino lupinico in sodo bikarbono, nato premešajte, da se poveže.
8. NASTAVITE temperaturo na 425 °F in čas na 8 minut, pritisnite Pretresanje (Shake), nato pritisnite Start/Pause.
9. VMEŠAJTE smetano in piščančjo osnovo na polovici časa kuhanja. Opomnik za stresanje vas bo obvestil, kdaj.
10. VMEŠAJTE nariban parmezan v omako, nato pa začinite z limoninim sokom in soljo.
11. PRELIJTE piščanca z omako in postrezite okrašeno s sesekljanim peteršiljem.