Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Kremasti piščanec s česnom

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
15
minut

ČAS KUHANJA
26
minut

SESTAVINE

  • 4 piščančji kotleti
  • Oljni sprej, po potrebi
  • ½ žlice česna v prahu
  • Košer sol, po potrebi
  • Sveže mlet črni poper, po potrebi
  • ½ čajne žličke čebule v prahu
  • 1 žlica nesoljenega masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • ½ čebule, narezane na majhne kocke
  • 5 strokov česna, mletega
  • 1 žlica sveže sesekljanih listov timijana
  • 1 limona, olupljena in iztisnjen sok
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • ½ skodelice težke smetane za stepanje
  • ¼ skodelice piščančje juhe
  • 1/3 skodelice naribanega parmezana
  • 1 žlica plosko narezanega peteršilja

PRIPRAVA

1. POSTAVITE krožnik za hrustljavo v košaro Cosori Smart cvrtnika.

2. IZBERITE funkcijo Preheat, nastavite temperaturo na 390°F, nato pritisnite Start/Pause.

3. POŠKROPITE piščančje kotlete na obeh straneh z oljnim razpršilcem in vse skupaj začinite s česnom v prahu, soljo in poprom.

4. POLOŽITE piščanca v eno plast na krožnik za hrustljavost.

5. NASTAVITE temperaturo na 390°F in čas na 12 minut in nato pritisnite Start/Pause.

6. ODSTRANITE piščanca in krožnik za hrustljavost, ko je končano, in pustite na strani.

7. POSTAVITE olje in maslo na dno košare cvrtnika, skupaj z na kocke narezano čebulo, česnom, piščančjo juho, timijanom, limonino lupinico in sodo bikarbono, nato premešajte, da se poveže.

8. NASTAVITE temperaturo na 425 °F in čas na 8 minut, pritisnite Pretresanje (Shake), nato pritisnite Start/Pause.

9. VMEŠAJTE smetano in piščančjo osnovo na polovici časa kuhanja. Opomnik za stresanje vas bo obvestil, kdaj.

10. VMEŠAJTE nariban parmezan v omako, nato pa začinite z limoninim sokom in soljo.

11. PRELIJTE piščanca z omako in postrezite okrašeno s sesekljanim peteršiljem.

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link