Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Klasična pica Margherita

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
12
minut

ZA DOMAČE TESTO ZA PICO:

  • 1¾ skodelice moke za kruh, plus nekaj dodatne za gnetenje
  • ½ čajne žličke granuliranega sladkorja
  • 1⅛ čajne žličke instant suhega kvasa
  • 1 čajna žlička kosher soli
  • ¾ skodelice tople vode (90°–110°F oziroma 32°–43°C)
  • 1 žlica plus 1 čajna žlička olivnega olja

ZA PARADIŽNIKOVO OMAKO:

  • 1 konzerva celih olupljenih paradižnikov San Marzano (28 unč)
  • 1½ žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • ½ čajne žličke kosher soli
  • ¼ čajne žličke suhega origana

ZA PICO:

  • 1 pripravljeno testo za pico
  • 1 žlica olivnega olja
  • 6 žlic paradižnikove omake
  • 1,5 unče svežega mocarela sira
  • 8–10 svežih listov bazilike, grobo narezanih

PRIPRAVA DOMAČE PICE

1. ZDRUŽITE moko, sladkor, kvas in sol v posodi stojnega mešalnika z nastavkom za testo. Mešajte na nizki hitrosti, dokler se dobro ne povežejo.

2. DODAJTE toplo vodo in 1 žlico olivnega olja ter stepajte, dokler se testo ne oblikuje v kroglo, kar bo trajalo približno 5 minut.

3. PRENESITE testo na rahlo pomokano površino in nežno gnetite, dokler ne dobite gladke, čvrste krogle.

4. PREMAŽITE veliko skledo s preostalo 1 čajno žličko olivnega olja.

5. POLOŽITE testo v skledo, pokrijte in pustite vzhajati, dokler se ne podvoji (približno 1 uro, odvisno od temperature v vaši kuhinji).

6. PRENESITE testo iz sklede nazaj na rahlo pomokano površino in razdelite na 2 enaka dela.

7. POKRIJTE vsak kos testa z čisto kuhinjsko brisačo in pustite počivati 10 minut, preden nadaljujete s pripravo pice.

KLASIČNA PICA MARGHERITA:

1. ODCEDITE paradižnike in shranite tekočino.

2. DAJTE paradižnike, olivno olje, sol in origano v multipraktik ali mešalnik ter mešajte, dokler ne dobite gladke omake. Začinite po okusu. Opomba: Omaka bo zdržala en teden v hladilniku.

3. IZBERITE funkcijo Preheat (predgretje) na Cosori cvrtniku in pritisnite Start/Pause.

4. RAZTEGNITE testo za pico na pomokani površini v krog premera 7 palcev.

5. POLOŽITE testo za pico v predhodno ogret Cosori cvrtnik. Vrh testa premažite s 1 žlico olivnega olja.

6. NASTAVITE temperaturo na 400°F (približno 204°C) in čas na 5 minut, nato pritisnite Start/Pause.

7. OBRNITE previdno testo za pico, ko se oglasi časovnik, in kuhajte še dodatni 2 minuti pri 400°F.

8. OBRNITE nova testo za pico,ko se časovnik izklopi, in ga prekrijte z 2-3 žlicami paradižnikove omake. Z zadnjo stranjo žlice jo enakomerno razporedite po površini, pri čemer pustite ½-palčni prostor okoli roba testa.

9. RAZLOMITE polovico mocarela sira na večje koščke in jih previdno položite na omako.

10. KUHAJTE fpri 400°F še dodatnih 5 minut.

11. ODSTRANITE pico iz cvrtnika, ko je testo zlato rjave barve in se sir stopi.

12. POTRESITE s svežo baziliko in postrezite.

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link