Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

KANDIRANA SLADKA IN PIKANTNA SLANINA

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
730
minut

ČAS KUHANJA
6
ur

SESTAVINE

  • 10 trakov slanine
  • 3 ml sojine omake
  • 38 g rjavega sladkorja
  • 30 g čili česnove omake
  • 5 ml sezamovega olja
  • 2 ml mirina

PRIPRAVA

1. Narežite trakove slanine na polovice ali tretjine. Dajte na stran.

2. Zmešajte sojino omako, rjavi sladkor, čili česnovo omako, sezamovo olje in mirin ter mešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo .

3. Položite narezano slanino in marinado v plastično vrečko, ki jo je mogoče zapreti. Meso in marinado v vrečki dobro premešajte.

4. Marinirajte v hladilniku 12 ur ali čez noč.

5. Odstranite slanino iz marinade in jo enakomerno položite med predale vašega sušilnika hrane Cosori.

6. Sušite slanino na temperaturi 75 °C približno 6 ur oziroma dokler ni gotovo.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link