Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Japonske mesne kroglice

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
15
minut

ČAS KUHANJA
10
minut

SESTAVINE

  • 473 g mlete govedine
  • 15 ml sezamovega olja
  • 18 ml miso paste
  • 10 listov sveže mete, drobno sesekljane
  • 4 mlade čebule, drobno sesekljane
  • 5 g soli
  • 1 g črnega popra
  • 45 ml sojine omake
  • 45 ml mirina
  • 45 ml vode
  • 3 g rjavega sladkorja

PRIPRAVA

1. ZMEŠAJTE mleto govedino, sezamovo olje, miso pasto, liste mete, mlado čebulo, sol in poper, dokler se dobro ne premešajo.

2. DODAJTE malo sezamovega olja na roke in iz zmesi oblikujte kroglice velikosti 51 mm. Morali bi dobiti približno 8 mesnih kroglic.

3. PUSTITE mesne kroglice stati v hladilniku 10 minut.

4. PRIPRAVITE glazuro za mesne kroglice tako, da zmešate sojino omako, mirin, vodo in rjavi sladkor. Dajte na stran.

5. IZBERITE na cvrtniku Cosori Air Fryer funkcijo PREHEAT in nato pritisnite START/PAUSE.

6. RAZPOREDITE ohlajene polpete po segretem pekaču.

7. IZBERITE STEAK (zrezek), nastavite čas na 10 minut in nato pritisnite START/PAUSE.

8. PREMAŽITE polpete vsaki 2 minuti z glazuro.

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link