Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

JAJCA PEČENA V KERAMIČNI SKLEDI

 

PORCIJI
3
osebi

PRIPRAVA
3
minut

ČAS KUHANJA
14
minut

SESTAVINE

  • Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju
  • 3 jajca
  • 6 rezin prekajene slanine narezanih na kocke
  • 60 g mlade špinače, oprane
  • 120 ml sladke smetane
  • 15 g naribanega parmezana
  • Sol in poper po okusu

PRIPRAVA

1. IZBERITE na cvrtniku funkcijo PREHEAT , nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.

2. POPRŠITE tri 76 mm keramične ponve s pršilom proti prijemanju za kuhanje (peko).

3. DODAJTE po 1 jajce v vsak pomaščen pekač .

4. PRAŽITE slanino v ponvi, da postane hrustljava, približno 5 minut.

5. DODAJTE špinačo in kuhajte, dokler ne oveni, približno 2 minuti.

6. PRIMEŠAJTE smetano in parmezan. Kuhajte 2 do 3 minute.

7. VLIJTE mešanico špinače, smetane, parmezana in slanine na vrh jajc.

8. POSTAVITE posodo v segret cvrtnik in pecite 4 minute pri 175 °C, dokler se beljak popolnoma ne strdi.

9. ZAČINITE po okusu s soljo in poprom ter postrezite toplo.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link