PORCIJI
3
osebi
PRIPRAVA
3
minut
ČAS KUHANJA
14
minut
SESTAVINE
- Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju
- 3 jajca
- 6 rezin prekajene slanine narezanih na kocke
- 60 g mlade špinače, oprane
- 120 ml sladke smetane
- 15 g naribanega parmezana
- Sol in poper po okusu
PRIPRAVA
1. IZBERITE na cvrtniku funkcijo PREHEAT , nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
2. POPRŠITE tri 76 mm keramične ponve s pršilom proti prijemanju za kuhanje (peko).
3. DODAJTE po 1 jajce v vsak pomaščen pekač .
4. PRAŽITE slanino v ponvi, da postane hrustljava, približno 5 minut.
5. DODAJTE špinačo in kuhajte, dokler ne oveni, približno 2 minuti.
6. PRIMEŠAJTE smetano in parmezan. Kuhajte 2 do 3 minute.
7. VLIJTE mešanico špinače, smetane, parmezana in slanine na vrh jajc.
8. POSTAVITE posodo v segret cvrtnik in pecite 4 minute pri 175 °C, dokler se beljak popolnoma ne strdi.
9. ZAČINITE po okusu s soljo in poprom ter postrezite toplo.