PORCIJE
3
osebe
PRIPRAVA
5
minut
ČAS KUHANJA
23
minut
SESTAVINE
- 6 večji jurčki cremini
- 45 ml olivnega olja, razdeljeno
- 1⁄4 velike čebule, narezane na kocke
- 1 strok česna, zmlet
- 113 g sladke italijanske klobase brez kože
- 14 g italijanskih krušnih drobtin
- 58 g mocarele, sesekljane, plus še za preliv
- 20 g parmezana, naribanega
- 4 g peteršilja, sveže sesekljanega
- Sol in poper po okusu
PRIPRAVA
1. ODSTRANITE klobuke gobovim pecljem . Zmeljite stebla in odstavite.
2. IZDOLBITE notranjost gobjih klobukov z žlico, da naredite več prostora za nadev. Dajte na stran.
3. SEGREJTE ponev na srednjem ognju in pustite, da se segreje.
4. DODAJTE 20 ml olivnega olja, zmleta stebla gob in na kocke narezano čebulo. Dušite 5 minut.
5. DODAJTE česen in kuhajte še 1 minuto.
6. DODAJTE italijanske klobase in kuhajte do zlato rjave barve, približno 5 minut. Dajte na stran.
7. PRIMEŠAJTE klobasam drobtine, mocarelo, parmezan in peteršilj.
8. ZAČINITE s soljo in poprom po okusu.
9. NADEVAJTE gobe, dokler niso polne, in jih potresite s še mocarelo.
10. POKAPLJAJTE po gobah preostanek olja.
11. IZBERITE funkcijo PREHEAT na Cosori Air Fryerju, nastavite temperaturo na 160 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE.
12. DAJTE nadevane gobe v segret cvrtnik.
13. PECITE gobe na 160 °C približno 12 minut, dokler se sir ne zapeče.