PORCIJI
4
osebi
PRIPRAVA
5
minut
ČAS KUHANJA
10
minut
SESTAVINE
- 4 rezine 38 mm debelega belega kruha, po možnosti starega
- 2 jajci
- 60 ml mleka
- 15 ml javorjevega sirupa
- 2 ml vanilijevega ekstrakta
- 38 g sladkorja
- 3 g mletega cimeta
- Javorjev sirup, za serviranje
- Sladkor v prahu, za posipanje
- Sprej za kuhanje (pečenje) proti prijemanju
PRIPRAVA
1. NAREŽITE vsako rezino kruha na tretjine, tako da dobite 12 kosov. Dajte na stran.
2. ZMEŠAJTE jajca, mleko, javorjev sirup in vanilijo.
3. IZBERITE na cvrtniku funkcijo PREHEAT, nastavite temperaturo na 175 °C in nato pritisnite funkcijo START/PAUSE. Pustite, da se cvrtnik segreje.
4. POMOČITE kruhove palčke v jajčno zmes in jih položite v segret cvrtnik. Palčke francoskega toasta izdatno popršite s pršilom za kuhanje (peko).
5. PECITE palčke 10 minut na 175 °C. Na polovici kuhanja jih obrnite.
6. ZMEŠAJTE sladkor in cimet v skledi. Dajte na stran.
7. PREMAŽITE palčke francoskega toasta z mešanico cimeta in sladkorja, ko končate.
8. POTRESITE s sladkorjem v prahu in postrezite z javorjevim sirupom.