Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Carbonara testenine

 

PORCIJE
4
osebe

PRIPRAVA
10
minut

ČAS KUHANJA
24
minut

SESTAVINE

  • 4 velika jajca
  • 128 gramov sveže naribanega sira Pecorino Romano in še več za serviranje
  • 11⁄2 čajna žlička črnega popra, sveže mletega, plus več za serviranje
  • Sol, po potrebi
  • 453 gramov suhih špagetov ali bukatinov
  • 113 gramov guancialeja, narezanega na majhne kocke

PRIPRAVA

1. STEPITE jajca, sir Pecorino Romano in poper skupaj v srednji skledi, dokler se popolnoma ne združijo.

2. NAPOLNITE notranji lonec COSORI kuhalnika riža do 1⁄2 z vodo in velikodušno začinite s soljo.

3. NASTAVITE način na Sauté, nastavite čas na 22 minut, nato tapnite Start. Zaprite pokrov, da pospešite proces vrenja, vendar vsakih nekaj minut preverite, ali voda vre.

4. DAJTE testenine v vodo enkrat, ko voda začne vreti. Testenine kuhajte, dokler niso al dente, nato jih odstranite v skledo. Rezervirajte 1⁄4 skodelice škrobnate vode za testenine in zavrzite preostanek.

5. NASTAVITE način na Sauté, nastavite čas na 2 minuti, nato tapnite Start.

6. POLOŽITE guanciale v notranji lonec in pražite, dokler ne postanejo hrustljave in se maščoba ne raztopi, nato dodajte špagete.

7. NASTAVITE način na Keep Warm (Ohranjanje temperature).

8. PRELIJTE mešanico jajc in sira čez špagete in mešajte s kleščami, dokler zmes ni kremasta in gladka. Po potrebi dodajte vodo za testenine, da razredčite omako.

9. OKRASITE z dodatnim črnim poprom in Pecorino Romano sirom, nato postrezite.

 

 

Pridružite se Cosori skupnosti

COSORI cvrtnik na vroči zrak - izkušnje, nasveti in recepti

Link