Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Recepti za cvrtnik v objemu jeseni

Od udobnih puloverjev do toplih napitkov je v jesenski sezoni toliko stvari, ki jih je treba ljubiti. Da bi vam olajšali prehod v hladnejše vreme, so naši Cosori kuharji pripravili 3 tolažilne jesenske recepte, ki jih lahko poskusite v svojem cvrtniku.

Začinjeni svinjski kotleti z jabolčnim čatnijem

Ti dimljeni svinjski kotleti so združeni s sladkim jabolčnim čatnijem za preprosto, a okusno večerjo. Cvrtnik daje svinjskim kotletom rahlo hrustljavost na zunaj, medtem ko ostanejo sočni in mehki v notranjosti. Za kuhanje potrebujete le 10 minut, to je recept, ki ga boste želeli imeti pri roki.

Količina: 2 porciji

Čas priprave: 22 minut

Čas kuhanja: 10 minut

SESTAVINE ZA JABOLČNI ČATNI

  • ½ žlice nesoljenega masla
  • 2 jabolki, olupljeni in narezani na ½-palčne kocke
  • 1 žlica posušenih brusnic
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • ½ čajne žličke sveže naribanega ingverja
  • ⅛ čajne žličke mlete suhe gorčice
  • Ščepec mletega pimenta
  • Ščepec soli
  • 2 vejici timijana, listi odstranjeni

 

SESTAVINE ZA SVINJSKI KOTLET

  • 2 svinjska kotleta s kostmi, debeline 1 cm
  • 1 čajna žlička soli
  • ⅛ čajne žličke chipotle čili popra
  • ¼ čajne žličke česna v prahu
  • ¼ čajne žličke mletega koriandra
  • ½ čajne žličke črnega popra

 

NAVODILA

1. Naredite jabolčni čatni tako, da dodate maslo v majhno ponev na srednjem ognju. Dodajte jabolko in pražite 4 minute. Dodajte preostale sestavine za čatni in mešanico zavrite. Zmanjšajte toploto na nizko in pod pokrovom dušite 8 minut ali dokler se jabolka ne zmehčajo. Med pripravo svinjskih kotletov naj bo čatni topel.

2. Izberite funkcijo Preheat na Cosori cvrtniku in pritisnite Start/Pause.

3. Začinite obe strani svinjskih kotletov s soljo, chipotle čili poprom, česnom v prahu, koriandrom in poprom. Svinjske kotlete položite v predhodno segrete košare cvrtnika.

4. Nastavite temperaturo na 400 °F in čas na 10 minut, nato pritisnite Start/Pause.

5. Odstranite, ko notranja temperatura svinjine doseže 145 °F. Pred serviranjem pustite svinjino počivati 5 minut.

6. Postrezite z jabolčnim čatnijem.

Javorjeva pečena buča z granatnim jabolkom in pistacijami

Kombiniranjem buče z javorjevim sirupom, granatnim jabolkom in pistacijami boste dobili zdravo prilogo, ki bo vsakogar navdušila z vašo kulinarično iznajdljivostjo, hkrati pa bo pripravljena hitro in enostavno. Javorjev sirup ustvari aromatično karamelizacijo buče, medtem ko granatno jabolko in pistacije poskrbijo za eksplozijo barv.

Količina: 2 porciji

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 15 minut

SESTEVINE

  • 1 majhna delicata buča ali maslena buča
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • Sol in poper po okusu
  • 2 vejici timijana, listi odstranjeni
  • 2 žlici zrn granatnega jabolka
  • 2 žlici pistacijevih semen, opečenih in sesekljanih

NAVODILA

1. Izberite funkcijo Preheat na Cosori cvrtniku in pritisnite Start/Pause.

2. Olupite bučo, če uporabljate butternut. Bučo narežite na ¼-palčne kolobarje. Pokapajte z oljčnim oljem, javorjevim sirupom, soljo, poprom in timijanovimi listi, nato pa premešajte.

3. Položite bučo v predhodno segrete košare cvrtnika.

4. Izberite prednastavitev Root Vegetables na Cosori cvrtniku, nastavite čas na 15 minut in pritisnite Start/Pause.

5. Odstranite bučo, ko je mehka in zlata. Bučo položite na servirni krožnik. Potresite s semeni granatnega jabolka in pistacijami.

Pumpkin Spice Latte Piškoti

Ti piškoti so sladki, tolažilni in popolnoma na temo jeseni. Navdihnjeni z okusi bučnih začimb in preliti z rahlo glazuro iz kremnega sira, se tako otroci kot tudi odrasli ne bodo mogli nasititi teh mehkih in puhastih piškotov.

Količina: 15 piškotov

Čas priprave: 40 minut

Čas kuhanja: 8 minut

SESTAVINE ZA PIŠKOTE

  • 1 palčka nesoljenega masla, sobne temperature
  • ½ skodelice rjavega sladkorja
  • ½ skodelice granuliranega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ½ skodelice konzerviranega bučnega pireja
  • 1½ skodelica polnozrnate moke
  • 1¼ čajna žlička začimb za bučno pito in še več za posipanje
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • ½ čajne žličke pecilnega praška
  • ¼ čajne žličke košer soli

SESTAVINE ZA GLAZURO IZ KREMNEGA SIRA

  • 2 unči kremnega sira, zmehčanega
  • 2 žlici nesoljenega masla sobne temperature
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • Ščepec soli
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • ½ žlice javorjevega sirupa

 

NAVODILA

1. Mešajte maslo in sladkor v veliki skledi z električnim mešalnikom 3 minute ali dokler ne postane svetlo in puhasto. Dodajte jajce, vanilijev ekstrakt in bučni pire ter stepajte do gladkega. Dodajte moko, začimbe za bučno pito, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol ter z lopatko premešajte. Testo ohladite 30 minut.

2. Izberite funkcijo Preheat na Cosori cvrtniku, nastavite temperaturo na 320℉ in pritisnite Start/Pause.

3. Obložite notranjo košaro cvrtnika s pergamentnim papirjem. Zajemite testo v kroglice po 1½ žlice in jih položite v košarice, tako da so narazen, da se ne sprimejo. Delati boste morali v serijah.

4. Vstavite košarice v predhodno segret cvrtnik.

5. Izberite prednastavitev Bake na Cosori cvrtniku, nastavite temperaturo na 320℉ in čas na 8 minut, nato pritisnite Start/Pause.

6. Odstranite piškote in ponovite s preostalim testom. Pustite, da se piškoti ohladijo pred glazuro.

7. Pripravite glazuro tako, da mešate vse sestavine za glazuro 3 minute ali dokler ne postanejo lahke in puhaste. Vrh piškotov namažite z glazuro in potresite z dodatnimi začimbami za bučno pito.

Mini pite iz bučk

4 porcije

Čas priprave 5 min

Čas kuhanja 13 min

SESTAVINE

  • 4 pripravljene skorje za pito z mini graham krekerji, kupljene v trgovini, brez pečenja
  • 7 ½ unč (1 skodelica) bučnega pireja
  • 7 unč sladkanega kondenziranega mleka
  • 1 veliko jajce
  • ¼ čajne žličke začimb za bučno pito
  • ¼ čajne žličke košer soli

 

NAVODILA

1. Stepite vse sestavine za nadev do gladkega. Mešanico enakomerno vlijte v pripravljene skorje graham krekerja.

2. Položite mini bučne pite v predhodno segret cvrtnik.

3. Nastavite temperaturo na 300°F in čas na 13 minut nato pa pritisnite Start/Pause.

4. Odstranite pite, ko je nadev strjen, vendar se še vedno rahlo trese.

5. Pustite pitam, da se pite ohladijo na sobno temperaturo, nato pa jih do serviranja shranite v hladilniku.

6. Okrasite s stepeno smetano ali drobno sesekljanimi orehi.