Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Poslovite se od nezdravega načina življenja!

Vedno več gospodinjstev poskuša na mizo postaviti bolj zdravo hrano. Vendar pa veliko ljudi v madžarskih domovih pri kuhanju še vedno uporablja velike količine maščob in olja. K zmanjšanju tega lahko veliko pripomore nakup cvrtnika na vroč zrak COSORI, ki je odlična alternativa, če želite v svoji prehrani drastično zmanjšati količino z oljem prepojene hrane.

 

Cvrtje v različnih vrstah olja - še tako okusno, kot je lahko ocvrt krompirček ali ocvrto meso - ni najboljša zamisel. 

 

EVečina se tega zaveda. Zaradi uživanja prevelikih količin olja se slabo počutimo, zdravniki in dietetiki nam govorijo in na številnih mestih beremo o boleznih, ki jih lahko povzroči prekomerno uživanje olja. Ne da bi bili v tem članku preveč znanstveni, lahko rečemo, da je jedilno olje žal predelan izdelek, katerega rafiniranje ni v korist uporabnikov.. Zato se je treba izogibati prekomernemu uživanju, saj lahko povzroči resne bolezni, debelost in slabo počutje. Zagotovo vsi poznamo občutek, ko se po mastnem kosilu ali večerji komaj premikamo. To ni dober občutek in sploh ni zdravo.

 

Toda zakaj se po uživanju preveč mastne hrane počutimo tako slabo?

 

Po eni strani se pri segrevanju spremeni njena struktura in nekatere maščobne kisline se spremenijo v transmaščobe, ki za ožilje sploh niso prijazne. Po drugi strani pa pri daljšem kuhanju hrane v olju, nastajajo rakotvorni produkti. 

 

Ni naključje, da radi kuhamo v olju, saj se hitro segreje in vse postane zelo hrustljavo. Kakšna je torej rešitev za to težavo?

 

Svetujemo vam, da preidete na cvrtnik na vroč zrak COSORI!

 

Z njim lahko še vedno jeste okusno hrustljavo hrano, vendar v bolj zdravi obliki. 


Ne glede na to, ali gre za sočno meso, listnato testo ali priloge, s cvrtnikom na vroč zrak COSORI lahko te jedi pripravite brez olja, hitreje in okusneje. Za večino jedi potrebujete le toliko olja, da vroč zrak, ki kroži v aparatu, hrane ne izsuši, temveč jo med kuhanjem naredi lepo in mehko. Na splošno to pomeni 90-95 odstotkov manjšo porabo olja v primerjavi z običajnim oljnim cvrtnikom.

DODATNI NASVET: Dovolj je, da hrano preprosto poškropite z oljem. Popolno orodje za to je ta razpršilnik za olje, ki olje čim bolje razprši. Ker se količina zmanjšuje, lahko kupite tudi kakovostnejša in bolj zdrava rastlinska olja, kot sta kokosovo ali avokadovo olje.

Tako lahko kakovost cvrtja z vročim zrakom dvignete na še višjo raven. To je lahko odličen začetek velike spremembe življenjskega sloga! Da bi vas navdihnili z recepti, na naši spletni strani ali v priljubljeni skupini na Facebooku vedno najdete nove ideje. 

Leta 2022 se poslovite od nezdravega življenjskega sloga, leta 2023 pa začnite bolj zavestno pot. Pri tem vam lahko pomaga cvrtnik na vroč zrak COSORI!