Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

NOVO - COSORI Steel - Cvrtje na vroč zrak in sušenje v enem modelu!

Zakaj je dobro peči z vročim zrakom in minimalno količino olja? Skoraj nikomur več ni treba razlagati, saj je ta vse bolj priljubljena oblika peke ne le stroškovno učinkovita in hitra, temveč tudi zelo zdrava. V tem članku smo podrobneje opisali, zakaj morate začeti čim prej, če še niste! Poleg tega, da so modeli COSORI zdravi in hitri, je njihova prednost tudi vsestranskost, saj lahko v njih pripravite številne jedi, od sladic do resnih glavnih jedi.

 

Zdaj je v ponudbi še en model! COSORI Steel ima poleg vročega zraka še eno funkcijo, in sicer sušenje.

 

V tem članku bomo na kratko povzeli, kaj je vredno sušiti, zakaj je dobro sušiti zelenjavo, sadje, meso ali celo gobe in, kar je najpomembneje, zakaj je veliko bolje sušiti v aparatu COSORI Steelin ne kupovati končnih izdelkov v trgovini!

 

Sušenje je najstarejši način konzerviranja. Hruške, jabolka, jagode, ohrovt, bučke, brusnice, celo slanina ali goveja pečenka so kot nalašč za sušenje. Med sušenjem obdelano živilo izgubi težo, saj izgubi večino vsebnosti vode, vendar ohrani svojo hranilno vrednost, saj se iz živila odstrani le vlaga, medtem ko se večina vlaknin in mineralov ohrani.

 

Če to metodo uporabljate redno, lahko vse leto jeste naravno, zdravo suho sadje in zelenjavo brez sladkorja in dodanih aditivov.  

 

Poskrbeti je treba, da se sušijo samo pridelki, ki imajo razmeroma visoko vsebnost suhe snovi in sladkorja ter se med sušenjem ne kvarijo. Izbrano suho sadje naj bo vedno zrelo, celo in zdravo.

 

Zakaj tako pozorno pregledujemo embalažo suhih izdelkov in čipsa, ki jih kupimo v trgovini? V industrijski proizvodnji se za ohranjanje barve in teksture živil pogosto uporabljajo kemikalije in sladkorne raztopine, ki so pogosto škodljive za zdravje. COSORI Steeljehiter in enostaven način za pripravo okusne salame in čipsa doma. 

 

Tako smo lahko prepričani, da imamo na družinski mizi zdrave stvari brez kemikalij, pa naj bo to slastno pecivo iz suhih sliv, kosmiči za zajtrk s suhimi češnjami ali češnjami ob svežem sadju ali večerni prigrizek iz bučk ali ohrovta.