Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

Kako deluje cvrtnik na vroč zrak?

Delovanje cvrtnika na vroč zrak spominja na običajni cvrtnik. Razlika je v tem, da je to bolj zdrava alternativa kot običajni cvrtnik. Zato se vse več ljudi odloča za njegovo uporabo pri peki in kuhanju. 
Ena od prednosti cvrtnika na vroč zrak (ali sušilnika na zrak) je, da vam med cvrtjem ni treba uporabljati olja. Zato je odlična rešitev za tiste, ki želijo cenejšo alternativo običajnemu olju za cvrtje. S kuhanjem hrane v cvrtniku na vroč zrak hitro pridobite hrustljavo površino.

Kuhanje z vročim zrakom

Cvrtnik na vroč zrak deluje tako, da skozi predal s sestavinami enakomerno kroži vroč zrak. Zaradi kroženja vročega zraka lahko sestavine pripravite z enakomerno porazdelitvijo toplote.
Cvrtnik na vroč zrak deluje tako, da skozi predal s sestavinami enakomerno kroži vroč zrak. Zaradi kroženja vročega zraka lahko sestavine pripravite z enakomerno porazdelitvijo toplote.
Večina aparatov na vroč zrak lahko deluje s prednastavljenimi načini pečenja, vendar lahko po želji uporabite tudi ročne nastavitve.

Bolj zdrava hrana brez olja

Danes se v večini kuhinj za pripravo hrane uporabljajo ponve in jedilno olje. Še posebej v primeru krompirčka. Nasprotno pa pri krompirčku, pripravljenem v cvrtniku na vroč zrak, ni potrebno olje, vendar je površina še vedno slastno hrustljava, kot ste je vajeni pri cvrtju.
Ko pripravljate krompirček, dajte sestavine na pladenj. Nato izberite najprimernejši prednastavljeni program. Ker ni treba dodajati olja ali drugih sestavin, je cvrtnik na vroč zrak bolj zdrava alternativa tradicionalni peki.

Veliko odličnih receptov

Večini cvrtnikov na vroč zrak je priložena knjiga z recepti, v kateri je na voljo široka paleta jedi in sladic, ki jih je mogoče pripraviti z aparatom. Tako boste zlahka našli navdih za okusne dobrote. Nekateri cvrtniki na vroč zrak imajo tudi aplikacije z recepti, ki vam omogočajo dostop do različnih receptov, priporočil in nasvetov.
Nekateri modeli imajo dva predala. Tako lažje pripravite več sestavin hkrati. Tako lahko kuhate za več oseb hkrati, kar je zdrava in praktična oblika kuhanja, ki je v današnjem času vse bolj priljubljena.

Hitro in učinkovito čiščenje

Cvrtnik na vroči zrak je po uporabi enostavno očistiti. Vse, kar morate storiti je, da odstranljive dele postavite v pomivalni stroj. Pred uporabo cvrtnika na vroč zrak je treba prebrati navodila, saj imajo različni modeli svoje specifične lastnosti.