Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s Politiko piškotkov.

9 razlogov, zakaj izbrati cvrtnike na vroč zrak COSORI namesto nezdravih oljnih cvrtnikov!

Ali vaši otroci obožujejo krompirček? Si nedeljskega kosila ne morete predstavljati brez ocvrtega piščanca? Si želite za večerjo v tednu dni pojesti sir na žaru, vendar vam ni všeč vonj po olju? 

Neprijeten vonj pa je le ena od težav, ki se lahko pojavijo pri kuhanju na olju. Vse več ljudi pa se zaveda, kako nezdravo je cvreti hrano v olju za cvrtje. Glavna razlika med cvrtnikom na vroč zrak in običajnim cvrtnikom je količina olja. 

V cvrtniku se hrana peča v veliki količini olja. Cvrtnik na vroč zrak pa ponuja veliko bolj zdravo obliko peke.

Redno uživanje velikih količin maščob lahko povzroči tudi debelost, bolezni srca in ožilja ter celo raka. Vsebnost maščob v živilih, pripravljenih na težkih maščobah, se lahko med kuhanjem poveča za do 20 %. S tem se poveča vsebnost kalorij in sorazmerno zmanjša vsebnost vitaminov. 

Vsemu temu se lahko izognete z uporabo cvrtnika na vroč zrak COSORI namesto običajnega cvrtnika.

 

 

A Cvrtnik na vroč zrak COSORI za razliko od oljnega cvrtnika za pripravo hrane, uporablja le kanček olja, zato jedi vsebujejo bistveno manj maščob in so veliko bolj zdrave.

Katere druge prednosti ima cvrtnik na vroč zrak COSORI v primerjavi z običajnimi cvrtniki?

  • Manj olja - čeprav je za pripravo večine jedi potrebnih nekaj kapljic olja, je količina olja enaka nič v primerjavi s količino, ki je potrebna za pečenje v običajnem oljnem cvrtniku.

  • Vsestranskost - poleg ocvrtega krompirčka lahko v njem pripravite tudi zelenjavo, meso ali na primer sladico!

  • Uporabniku prijazen - z zaslonom na dotik, ki omogoča hitro in enostavno izbiro želenih funkcij, je enostaven za uporabo. Cvrtnik na vroč zrak COSORIima prednastavljene programe za pripravo različnih jedi, tako da lahko brez težav pripravite ne le ocvrt krompirček, temveč tudi druge jedi.

  • Varno - uporaba je veliko varnejša, saj vas vroče olje ne more opeči! Tako ga lahko zaupamo tudi otroku, ki se šele uči kuhati!

  • Lažje čiščenje - zaradi nelepljive prevleke se hrana ne prijema, košaro pa je enostavno očistiti. 

  • Za več dni se lahko poslovimo od vonja olja v stanovanju.

  • Njegova uporaba je cenejša - ne potrebujete olja za peko in ker se segreje hitreje kot običajni cvrtnik, je energetsko učinkovit. 

  • Okolju prijazno - med cvrtjem ne nastaja odpadno olje, zato vam ni treba skrbeti, kam odvreči olje, ki onesnažuje okolje!

  • Prihranite prostor - lahko ga uporabljate celo namesto mikrovalovne pečice, saj dobro segreva hrano, v majhnem gospodinjstvu pa lahko celo nadomesti klasično pečico. 

 

S cvrtnikom na vroč zrak COSORI lahko zdravo večerjo pripravite v samo 30 minutah. In ne samo, da bo pripravljena prej, kot bo prispela pica, ki ste jo naročili, ampak tudi točno veste, kaj boste jedli in katere sestavine so bile uporabljene za pripravo vaše večerje/kosila! 

Cvrtnik na vroč zrak COSORI je kot nalašč za izkušene kuharje, pa tudi za tiste, ki zvečer neradi preživljajo čas v kuhinji in želijo hitro pripraviti večerjo za več oseb. 

Z enim pekačem lahko v približno pol ure pripravite večerjo za štiri osebe in ni vam treba skrbeti za morebitne goste!

Ohranite okuse in preprečite odvečne kalorije s cvrtnikom na vroč zrak COSORI.